Предизвикателството да си сватбен фотограф

За отговорността за запечаташ деня на голямото ДА! - разказват професионалните романтици от Фотоколектив

0
Фотоколектив - сватбен фотограф
Какво е да си сватбен фотограф

Да си сватбен фотограф е страст и емоция, предизвикателство и отговорност. Както и талант да разкажеш приказката на младоженците в снимки, да отразиш и съхраниш за поколенията духа, младостта и обичта им. В това вярват фотографите от Фотоколектив Иван Чохаджиев и Николай Колев.

Фотоколектив - сватбени снимки
Големият ден през обектива на момчетата от Фотоколектив

Наричат се професионални романтици, защото смятат, че

денят за голямото ДА! е един от най-важните

в живота на влюбените. Всеки малък момент от това специално събитие носи очарование и неповторимост. Затова заслужава да бъде съхранен по най-добрия начин, казват Иван и Ники от Фотоколектив.

Двамата фотографи са убедени, че един от ключовете към щастието е човек да дава най-доброто от себе си в своята работа, независимо какво поприще е избрал. Удовлетворението и щастието стават още по-големи, когато професията ти носи приятни емоции на другите, вярват

момчетата от Фотоколектив

Най-голямото вдъхновение за тях е доверието на младоженците. А по-късно и усмивките им, когато не могат да откъснат очи от сватбените си снимки и искрено се наслаждават на сватбения си албум.

Иван Чохаджиев и Николай Колев
Професия сватбен фотограф – Иван Чохаджиев и Николай Колев

“Снимките са най-трайният спомен, който остава от сватбения ден. Съхраняват сълзи, усмивки, погледи. Запечатват и пазят емоционални истории със скъпи за младоженците хора, с които не са се виждали от дълго време”

– казват българските фотографи.

Те решават да работят в екип, защото смятат, че сработеният фотографски тандем обогатява визуалното представяне на всички емоции и детайли от сватбата:

“Интересно е да видиш основните ритуали като хвърлянето на букета и разчупването на питката например от различни гледни точки.”

Фотоколектив - сватбена фотография
Отговорността да си сватбен фотограф е голяма. Както казват Ники и Иван: “За една интригуваща снимка са необходими доверие и диалог. Обикновено ставаме приятели с младоженците още от първата ни среща, което е важно за сполучливата фотосесия”.

Освен това единият сватбен фотограф може да се фокусира  върху документалното отразяване на ключовите моменти, а другият да търси по-артистични и художествени варианти. Според Ники и Иван именно това ги отличава: съчетаването на фотожурналистиката с режисирането на оригинални арт фотосесии.

“Едни от най-интересните снимки обаче си остават тези, които не сме планирали, неочакваните мигове, които успяваме да заснемем”, допълват двамата професионални романтици.

Те съветват младоженците да са внимателни при

избора на сватбен фотограф

защото неправилният избор би могъл да провали цялостното преживяване. Момчетата от Фотоколектив винаги предлагат на младите двойки да насрочат лична среща с избрания им колега – не само, за да разгледат снимки от цели сватби, но и за да преценят дали си допадат като характери.


Вижте още… Тези луди, луди фотографи


Още ценни съвети от Фотоколектив и снимки, които представят работата им, може да откриете на официалния им сайт: https://photocollective.eu

Техни сватбени снимки, които Lifebites.bg подбра за вас, може да разгледате в галерията по-долу:

Отговор