12 от най-странните и екзотични хотели в света

странни хотели
Какво ще кажете за подобна закуска?

Човешкото въображение е безгранично. А когато става въпрос за това как да направим успешен бизнес и да спечелим пари – смахнатите идеи се превръщат в мощно оръжие! Особено в областта на туризма, където днес се предлагат всевъзможни хотели. От супер луксозни места до екзотика, за която дори не сте мечтали.

Ако сте сред запалените пътешественици, които си падат по екстремните преживявания, то хвърлете по един поглед на тези 12 невероятни туристически “станции” за отдих и приключения. Те ще ви впечатлят, изненадат и очароват.

Вижте кои са едни от най-странните хотели в света и къде се намират те:

1. Коларбин Еко-квартира в Швеция

(Kolarbyn Ecolodge)

1

Този хотел, приличащ на землянка, е може би най-примитивният подслон, за който може да си платите. Но именно в това се крие неговата популярност по цял свят! 

sweden


2. Къща на дърво Кингстън в Лайън Сандс, Южна Африка

(Kingston Treehouse)

3

Много от гостите, посетили този невероятен хотел, го описват като нереално място. Прекрасна храна, качествено обслужване и цена на нощувка, която не би била по джоба на всеки.

treehouse


Плаващият хотел в Занзибар

(Floating Hotel)4

Гледките под морското равнище и животът там са причината да посетите този уникално различен хотел! 

5
Трябва да признаем – този хотел е малко екстремен. Но пък страшно екзотичен!

4. Хотел Какслаутанен във Финландия

(Hotel Kakslauttanen)

7

Препоръчват този хотел за незабравима романтична ваканция, но всеки почитател на студената красота би оценил нощ в иглу от лед, дори и без любимата си половинка!

8
Перфектното място за романтична ваканция.

5. Хотел Конрад Малдиви, остров Рангали

(Conrad Maldives)

9

Все едно да нощуваш в огромен аквариум. Трудно бихме описали такова невероятно усещане. Истината е, че повечето от стаите са под водата и предлагат страхотен лукс. Това е дестинация и хотел, който малцина от нас биха могли да си позволят. Но всеки може да помечтае, нали?!

10
Лукс под водата…

6. Да живееш в балон във Франция

(Attrap Reves Hotel)

11На кого му трябва петзвезден хотел, ако може да си позволи петмилионен! Франция е постижима дестинация, а мястото – легендарно. Хотелът е разположен на едва 30-ина минути шофиране от Марсилия, а местността, където е изграден, посетилите описват като удивителна.

12
Днес подобни хотели има на много места в Европа.

7. Имението на жирафите в Кения

(Giraffe Manor)

13Малък хотел в предградие на Найроби, който всеки любител на животните и дивата природа би оценил.

14През годините тук са отсядали знаменитости като Мик Джагър, Ричърд Брансън, Брук Шийлдс… Всеки от жирафите, с които може да се запознаете в хотела, има специално име, като един от тях е кръстен на култовия Марлон Брандо.

15
Еха! Това е един от любимите ни хотели в целия свят!

8. Хотелът-самолет Costa Verde в Коста Рика

(Plane Hotel Costa Verde)

16Боинг 727 е обзаведен с две спални с климатик, а мебелите в тях са ръчно гравирани на остров Ява в Индонезия. Всяка от стаите има собствен санитарен възел, телевизор, кухненско помещение с микровълнова и тераса с изглед към океана. Невероятно колко уютен може да се окаже един самолет.

17
Място, което е не само интересно, но и наистина уютно.

9. Огледалният куб (Къща на дърво) в Швеция

(Mirrorcube Tree House Hotel)

hotel sweeden 2
Един от онези хотели, които изумяват с креативността на създателите си.

Добре скрита сред дърветата, тази необичайна къща за гости предлага уникално изживяване насред нищото за своите посетители. Този хотел е подходящ за всеки, който мечтае буквално да се слее с природата и да избяга от шума и хората в големия град.

364_mirror_cube_exterior_1a


10. Сферите на свободния дух в Канада

(Free Spirit Spheres)

19Тези сфери са на разположение целогодишно, така че могат да бъдат посетени през всеки един сезон. Те са 3 на брой и поради своята структура и предназначение са разрешени само за лица над 16-годишна възраст.

20
Какво ще кажете за това място?

 11. Висящата Nga къща за гости във Виетнам

(Hang Nga Guesthouse)

21
Лудата къща е един от най-интересните хотели във Виетнам.

Този хотел е известен още като Лудата къща и Приказната къща. След отварянето ú през 1990 г., та чак до днес къщата бележи огромен интерес и брой посетители всяка година. Не че има нещо чудно в това, на кой не би му се искало да поживее поне за няколко дни и нощи в истинска приказка?


 12. Приказните комини в Турция

(Fairy Chimney Hotel)

23
Едно от местата, които си заслужава да посетите в Турция.

Приказните комини се намират в сърцето на Кападокия в Турция. Този хотел предлага на туристите уникална смесица между местния бит и култура и най-модерните иновации в науката и строителството.

24И така, кое от изброените места ви допадна най-много? Изборът не е никак лек, нали?!


Вижте още…  Българско е най-хубавото кафене с библиотека в Лондон

Отговор