Моника Белучи: Всичко е въпрос на любов

Моника Белучи
Моника Белучи - вечната изкусителка.

“Животът ми откри други неща. Успях да се измъкна от черупката на красотата. Трябва да съм готова да приема, че тя отминава. Помага ми фактът, че имам деца. Искам да бъда жена, която се чувства добре в кожата си с напредването на възрастта”, казва Моника Белучи.

Трудно е човек да повярва, че тази впечатляваща и красива жена е прехвърлила 50-те! Тя твърди, че с течение на годините се чувства много по-мъдра и все по-щастлива. Звездата винаги е смятала, че външната красота е само част от същността на един човек.

Моника Белучи
Прекрасната Моника Белучи

За нея вътрешната сила и хармония са много по-важни от това как изглеждаш. Дори и да не вярвате на тези думи, когато те са изречени от устата на една жена с безупречен външен вид, всеки интелигентен човек (какъвто е Моника Белучи – без съмнение) се стреми към вътрешно самоусъвършенстване, себепознание и душевен баланс.

Преди да подпише първия си договор като модел с Elite Model Management (през 1988 г.) и да се премести да живее в столицата на модата Милано,

Моника Белучи учи право

в университета в Перуджа. Вероятно един адвокат с подобна визия би печелил всичките си дела като подчини цялата съдебна зала и хората в нея на чара и красотата си, но тази нейна първоначална амбиция да стане адвокат или прокурор така и не се реализира. 

Моника Белучи
Преди да се насочи към модата и киното, Моника Белучи учи право.

Моника намира други полета за изява на таланта си. Освен един от най-успешните модели на всички времена, тя е и страхотна актриса. Участва в

над 30 филма, сред които са класики като Малена

Матрицата, Дракула, Джеймс Бонд и много други известни заглавия.

Неотразимата италианка е щастлива майка на две деца и казва, че за нея семейството винаги е БИЛО и ЩЕ БЪДЕ на първо място.

Вижте какво още споделя Моника Анна Мария Белучи. Надяваме се нейните цитати да усмихнат много от вас и да ви вдъхнат самочувствие и свежест.

Моника Белучи
Не е лесно да имаш успешна кариера и щастливо семейство.

“Любовта живее само тогава, след като има взаимно уважение и свобода. Желанието да притежаваш някого като вещ е абсурдно.”


“Любовта не си отива, тя се променя.”


Познавам много красиви хора, които живеят ужасно. Чувстват се толкова некомфортно в кожата си. Да си наясно със себе си не е свързано с това как изглеждаш, а с това как се чувстваш.”


“Човешкото познание много нарасна в сферата на технологиите – но не и в сферата на чувствата.”


“Красотата се превръща в проблем за жената само в два случая – след като я няма или когато освен нея няма нищо друго.”


Моника Белучи
Актрисата продължава да впечатлява с визия, освен с талант.

Жената би могла да обича така, като че ли в никакъв случай няма да си тръгне. Но един ден би могла да си тръгне така, като че ли в никакъв случай не е обичала.”


“За нищо на света не бих искала отново да бъда на 20 години. Сега съм доста по-щастлива от по онова време, тъй като на млада възраст още опознаваме себе си, опитваме се да разберем кои искаме да бъдем, страдаме от неувереност в себе си. Сега знам буквално какво искам и без какво мога да живея.”


“Можеш да изпиташ страст и към най-лошия мъж, който си срещала някога. Но това няма нищо общо с по-дълбоката връзка. В нея страстта остава, но по-важни са други неща.”

 “Хората могат да ти простят ума, даже таланта, но красотата – никога!”


Прочетете още: Златни цитати от София Лорен


Моника Белучи
Жалко е, когато освен красота нямаш нищо друго – смята Белучи.

“Когато правим грешки или дори когато вършим неща, от които после се срамуваме, в крайна сметка се научаваме на съчувствие, на прошка – към себе си и към другите.”


“Не бива да мразим хората, които ни завиждат. Те просто признават, че ние сме по-добри.”


 “Според мен е нелепо, след като си млада и красива, да ставаш държанка на някой тлъстак и единствено да се вихриш по купоните. Красотата е необходимо да ни помага да постигнем хармония, любов и смисъл в този луд свят.”


 “Всичко е въпрос на любов. Тя е това, което те прави щастлив с теб самия.”


 “Красотата се осъществява жива и интересна, след като е скрита от дрехите.”


Моника Белучи
Камерата обича Моника.

 “Една жена е уникална, когато е себе си, когато се чувства добре в кожата си, но това отнема цял живот.”


“Женствеността е хармония, естественост и чувственост.”


“Всяка диета граничи с мазохизма!”


“Красотата действително е сила, но само ако умееш да се ползваш правилно от нея. Все едно да имаш Ферари – ако не можеш да шофираш добре, все едно нямаш нищо.”


 “Аз съм добра майка. Но това не значи, че съм добро момиче. Необходим ми е риск.”


Моника Белучи
Белучи казва, че обича рисковете.

“Малко дете има хубава кукла. Детето обича куклата, но иска да я счупи, за да види какво има вътре. Ние сме същите.”


“Остаряването е невероятно. Харесва ми. Страхуваш се по-малко, губиш естествената си хубост от младостта, но остава нещо много интересно.”


Не притежаваме никого – нито съпрузите, нито децата си. Бихме могли само да споделяме нещата с хората, които обичаме.”


 “Около мен е пълно с жени… Прекалено много жени и много мъже. Обожавам жените. Умните жени са невероятни. Смятам, че са по-интересни от мъжете.”


 “Никога няма да бъда кльощава. По природа съм много мързелива. Обичам да си хапвам. Такава съм си – истинска. И нямам намерение да ставам неистинска.”


 “Един човек ми каза, че във всеки актьор се крият спящи красавици и когато играем роля, една от тях се пробужда. Вътре в себе си ние имаме всичко. Трябва единствено да го видим.”

1 КОМЕНТАР

  1. “Малко дете има хубава кукла. Детето обича куклата, но иска да я счупи, за да види какво има вътре. Ние сме същите.”
    Ах, Моника <3

Отговор