Защо един 84-годишен мъж се научи да гримира жени

гримира
Вдъхновяващият Дес взима уроци при първата си учителка - Рози.

Историите за любовта, продължила до дълбока старост, са много. Всяка от тях очарователна и стопляща сърцето по свой собствен начин. Днешната буквално покори социалните мрежи и не спира да се върти в тях вече доста време. Тя истински развълнува и нас. Тази приказка е за един “младеж” на 84 години и неговата любима. За вдъхновяващия Дес, който толкова обича съпругата си Мона, че на тази преклонна възраст се записва на уроци, за да се научи да я гримира. Дес иска да накара Мона да се чувства красива и щастлива всеки ден.

Мона е късметлийка

Всички можем да мечтаем, че когато станем на 83, на колкото е тя, ще имаме до себе си толкова всеотдаен и все още влюбен в нас спътник в живота – като нейния. Историята им е повече от трогателна.

Като повечето жени, Мона също обича да изглежда красива и добре поддържана. Затова през целия си живот полага грижи да е винаги спретната и красиво гримирана. В последните години обаче това става все по-трудно за нея, защото зрението ѝ се влошава драстично. А с това се засилват и страховете ѝ. Не само за живота, но и за външния ѝ вид, в момента, когато окончателно престане да вижда.

Да се върнем малко назад във времето. Мона обмисля как да се гримира преди тържеството за поредния си рожден ден. Вече трудно вижда цветовете и формите около себе си, особено с едното око. Ръцете ѝ треперят силно, което прави

Дес и Мона
Дес и Мона са поредното доказателство, че за любовта граници и възраст няма!

задачата да се гримира

още по-трудна и на практика почти неизпълнима. Отива за съвет при гримьорката Рози О`Дрискъл. Съпругът ѝ Дес решава да ѝ помогне. Грабва четките от ръцете на гримьорката и започва да твори върху лицето на своята любима. По усет. Той иска да се научи да прави това вместо нея.

Жестът на всеотдайния съпруг към жена му не остава незабелязан. Трогнати от него всички започват да разказват на познати и непознати за това. Както и за вдъхновяващата любов на ирландската двойка Дес и Мона Манахан. Малко след това гримьорката Рози О`Дрискъл започва да го учи как да гримира професионално. Тя споделя:

“Ако видите как държи четките, веднага ще разберете че просто му идва отвътре. Роден е за това.”

Слухът за дядото-гримьор достига чак до ушите на Марио Дедиванович – личен стилист и гримьор на много световноизвестни звезди, сред които и Ким Кардашиян. Развълнуван от съвременната приказка за истинската любов на Дес и Мона, той ги кани лично да присъстват на неговия мастър клас в Лондон.


Вижте още: За истинската любов и дългите връзки


Там 84-годишният Дес придобива още по-големи гримьорски умения. Така той знае, че когато се наложи, сам ще може да се грижи за външния вид на обичаната си съпруга. А по този начин и да я прави уверена, красива и щастлива и занапред. Когато започва уроците при Рози, преданият съпруг няма никаква представа какво представляват всички тези продукти, четки и четчици, тампони, инструменти и какви ли още не чудеса на гримьорското майсторство и за какво се използва всяко едно от тях. Тези чудни атрибути, макар и до болка познати за мнозинството от жените, са наистина чужди и необятни за повечето мъже.

Дедиванович
Приказката за силната любов на Дес и Мона ги среща с гримьора на звездите – Дедиванович.

Оказва се обаче, че годините, които Дес носи на гърба си, са го научили да не се плаши лесно. Да приема предизвикателствата и да не се предава пред трудностите, дори когато името им е

женски работи и гримове

Той се научава да борави свободно с козметичните уреди и продукти. И тук имаме предвид не само традиционните спирала и грим, но и всички останали подробности, необходими за оформянето на цялостния външен вид на една жена – пудра, фон дьо тен, руж и т.н.

“И двамата с Мона вярваме, че по-малкото е повече. Затова слагам точно толкова грим, колкото е необходим, за да се чувства тя добре.”

– казва в интервю Дес. Кошмарът на повечето мъже – гримът, се превръща в негово хоби и цел. Защото любовта в една връзка, особено 56-годишна като тази между Дес и Мона, е много по-голяма от всички предразсъдъци. От страха да се изправиш пред непознатото и нетипичното за теб. По-голяма и силна дори от спирачките, които постоянно те задържат в зоната ти на комфорт и не те оставят да излезеш от нея. Защото истината е, че любовта действително прави чудеса. Понякога малки, понякога по-големи, а понякога толкова трогателни, че да ги помниш за цял живот. Като това – един 84-годишен мъж да се научи да гримира, само за да е щастлива неговата спътница в живота и в любовта.

Отговор