Приказни хобитски къщи

Вижте най-новия хит на пазара за жилища в Америка

Ако някога сте си мечтали да имате собствен дом, който да прилича на къщите на хобитите на Джон Р. Р. Толкин – вече можете да се сдобиете с такъв. „Грийн Меджик Хоумс“ („Green Magic Homes”) предлага огромен избор от малки конструкции, които освен екологично чисти, изглеждат и страшно уютни. Те са направени от издръжлив, гъвкав и водоустойчив материал. Досущ като тези хобитски къщи, които сте гледали по филмите или сте си представяли, докато четете Джон Роналд Руел Толкин.

642353bb55d5dc88514ce4146d092c5e

Когато ги погледнете вероятно ще се почувствате така, сякаш сте попаднали в приказка.

Това обаче са съвсем истински панелни домове,
в каквито вече много хора живеят

Те приличат на дупка на хобит и са конструирани по подобие на типичните скандинавски жилища.

casas%20ecológicas%20cubiertas%20de%20tierra-%20earth%20sheltered%20houses-03

Някои от тях са покрити с чим и върху им могат да се отглеждат плодове, зеленчуци или други растения. Страшно удобно, практично, хитро и красиво, нали?!

Защото това, освен храна за семейството, осигурява и своеобразна изолация, която спестява доста от използваното за отопление електричество в студените зимни месеци, а през лятото поддържа мястото прохладно и осигурява защита от високите температури.

[Вижте още… Конопените къщички на Евелин]

9b48cfbafcb0e94a81b2927067dd54c6

Фирмата, създаваща приказните къщи се намира в Маями, Флорида, но самите конструкции се изработват в Мексико. Елементите за едно такова жилище се правят за около 10 дена, а за сглобяването им са необходими между 3 и 6 дена.

casas%20ecológicas%20cubiertas%20de%20tierra-%20earth%20sheltered%20houses-04

Друго уникално качество на тези вградени в земята домове е, че

те представляват абсолютно
безопасни убежища по време на земетресение

Няма проблем да се скриете в тях, дори, ако магнитудът на труса достигне 10 по скалата на Рихтер!

Най-хубавото е, че за всяка поръчка се прави уникален проект, по който се изработват къщурките. Може да са вградени в скала, или да са над земната повърхност, да са обвити с тревна площ, върху която да се отглеждат плодове и зеленчици, къщи специално направени за мразовит или пустинен климат и т.н. Разбира се, спрямо желанието на клиента се определя и цената на уютните хобитски жилища.

Още снимки на приказните къщи на „Грийн Меджик Хоумс” можете да разгледате в галерията на Lifebites.bg по-долу или на официалния сайт на компанията.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Отговор