Когато Доналд Тръмп беше просто милионер

0
Доналд Тръмп
1985 г., портрет на Доналд Тръмп с гълъб.

1987 г. е особено важна година за Доналд Тръмп. Тогава той публикува първата си книга, наречена Тръмп: Изкуството на сделката, която достига първа позиция в списъка с бестселъри на в. New York Times.

Същата година настоящият президент на САЩ се появява на корицата на сп. Newsweek, което излиза със заглавие Гражданинът Тръмп. Това е не особено ласкава алюзия с класическия филм на Орсън Уелс Гражданинът Кейн (1941), който разказва за живота и кариерата на медийния магнат мегаломан Чарлс Фостър Кейн.

Доналд Тръмп
1976 г., Ню Йорк. Доналд пред колата си с персонализирани регистрационни номера с инициалите му

Всъщност Гражданинът Кейн е любимият филм на Тръмп.

“Мисля, че от него можете да научите, че богатството не е всичко. Защото Кейн има пари, но не е щастлив”, казва той за лентата. В статията от 1987 г. негов “приятел” прави следното наблюдение – “Никое постижение

не може да удовлетвори стремежите на Доналд Тръмп

Това, което той все още желае, е признанието на баща си. Той проявява неувереността си в грандиозни мащаби.”

Доналд Ивана Тръмп
Доналд и Ивана Тръмп през 1987 г.

Снимките в статията показват един по-различен Тръмп, чийто образ е далеч от този на тираничния мегаломаниак, готов на всичко, за да се добере до Белия дом. Част от тях са правени във ваканционната къща на милионера в Гринуич, Кънектикът.

Имението с осем спални е построено през 1939 г.

и е присъдено на Ивана, бившата съпруга на Доналд, след развода им през 1991 г. През 1998 г. имотът е продаден за $15 млн. Тръмп я купува през 1982 г. за $4 млн.

Как е изглеждал Доналд Тръмп по времето, когато е бил “обикновен” милионер? Вижте снимките в галерията по-долу.


Прочетете още: Емигрантите, които създадоха Америка

Отговор