Боб Марли за любовта

0

Lifebites.bg избра да сподели с вас един страхотно въздействащ текст на култовия Боб Марли. Един от най-обичаните артисти на XX век говори за магията на любовта, за човека, който променя света на другия, за радостта от споделянето и за смисъла на живота.

“Твърдо вярвам, че само веднъж в този живот може да намериш някого, който да преобърне света ти напълно.


На този човек може да кажеш неща, които никога не си споделял с други, а той поема всичко и всъщност иска да чуе още. Споделяш надежди за бъдещето, мечти, които никога няма да се сбъднат, цели, които никога няма да бъдат постигнати и многото разочарования, които животът ти е поднесъл.

Когато нещо прекрасно се случи, не може да чакаш да му го разкажеш, знаейки че той ще сподели вълнението ти. Той не се притеснява да плаче с теб, когато си наранен или да се смее заедно с теб, когато се правиш на глупак.


Той никога няма да нарани чувствата ти или да те накара да се чувстваш все едно не си достатъчно добър, а ще те накара да се почустваш завършен и ще ти разкрие неща за теб самия, които да те направят специален и дори красив.


Когато е наоколо, никога няма да почувстваш напрежение, завист или съперничество, а единствено спокойствие. Може да бъдеш себе си и да не се тревожиш какво ще си помисли за теб, защото той те обича такъв, какъвто си.


Нещата, които изглеждат маловажни на повечето хора като бележка, песен или разходка се превръщат в безценни съкровища, пазени дълбоко в сърцето ти. Спомени от детството ти се връщат и са толкова ясни и ярки, все едно си отново млад.

Цветовете изглеждат по-сияйни и прекрасни. Смехът става част от ежедневието, в което преди е бил рядкост или изобщо не е съществувал. Един или два телефонни разговора ти помагат да избуташ целия работен ден и винаги те карат да се усмихнеш.


Когато той е там, няма нужда от неспирни разговори, но усещаш, че си напълно доволен просто да седите един до друг.


Неща, които никога преди не са те интересували започват да те палят само, защото знаеш, че са важни за този човек, който е толкова, толкова специален за теб.


Мислиш за него по всякакъв повод и във всичко, което правиш. Най-обикновени неща като синьо небе, лек повей на вятъра или дори буреносни облаци на хоризонта ти напомнят за него.

Отваряш сърцето си, знаейки, че то може да бъде разбито един ден и докато го правиш, разбираш какво е любов и радост, за каквито никога не си мечтал. Разбираш, че да си уязвим, е единственият начин да позволиш на сърцето да чувства наслада, която е толкова истинска, че те плаши. Намираш сила във факта, че имаш верен приятел и вероятно духовна половинка, която ще ти остане вярна до края. Животът изглежда напълно различен, вълнуващ и смислен. Твоята надежда и сигурност са в това, че този човек е част от живота ти.”


Вижте още: Тъмната страна на любовта, по Едгар Алън По

Отговор