18 признака, че сте в криза и трябва да вземете мерки

0
в криза
Какви са първите признаци за психически проблем?

Всeки е бил в криза или спад в живота си. И е улавял, че в главата му се лутат ужасни мисли. В такива моменти се чувстваш сам, празен и безполезен. Храната няма вкус, времето всеки ден ти се струва кофти, а успехите си виждаш като провали.

Просто си помислете, че сте добре. И ще го преживеете,” казва Джейми Варън от www.thoughtcatalog.com. Тя маркира 18 състояния и мисли, за чието наличие да следим, ако не се чувстваме във форма и

говорят за влизане в криза:

  1. Най-малките неща те карат да крещиш, да избухваш и да запратиш някого по дяволите.

2. Буквално не знаеш кой си точно в този момент. Толкова агресивен! Отчаяно се нуждаеш да събереш всички парчета от живота си в едно цяло.

3. Не можеш да се наситиш на вино или бира и това не е никак здравословно. Проблем с пиенето няма да ти помогне точно сега.

4. Преди малко излезе за дюнери и се върна с една торба храна от арабите? Успех с влизането във форма!

5. Когато се опитваш да заспиш, не може да спреш да мислиш за дългия списък с тъпотиите, които все още не си направил в живота си.

6. Не понасяш да отваряш профила си в Инстаграм, защото хората там изглеждат така, все едно правят нещо, а на теб… не ти се случва нищо.

7. Дъждът те кара да плачеш. А когато е слънчево, е прекалено светло и ти се иска да си пуснеш щорите или да запердиш… и да продължиш да се въргаляш. Целия ден.

8. Сериозно. Кой си ти? Какво е животът? Защо сме на тази земя?

9. Какъв е смисълът… на всичко?

в криза
На всеки се е случвало да изпадне в криза.

[Още по темата: Психическите разстройства на нашето съвремие]

10. Не, не си добре. Изобщо.

11. Иска ти се по някакъв начин да промениш живота си. Или просто да си поръчаш китайско и да изгледаш още един епизод на някой от последните сериали.

12. Отново ли има слънчево изригване? Това трябва да се промени в един момент, защото наистина скапва живота ти.

13. Дори не знаеш на какво се радваш вече. Всичко е някак си досадно и не си заслужава усилията.

14. Все пак приятелите ти липсват! Липсва ти да правиш разни неща. Преди си имал нормален живот, но сега си някак… изгубен.

15. Как ще се намериш отново? Накъде си се запътил? Кое време е? Какво е Земята? Какъв е смисълът на твоя живот? Не е ли всичко безсмислено? Това илюзия ли е?

16. Сериозно, може би трябва да се обадиш на майка си или на най-добрия си приятел, или на някой терапевт, или на духовния си водач, или на астролога си… просто на някой, който може да ти помогне.

17. Или може би трябва да си вземеш куче, котка или растение, или нещо, което ти дава усещане за цел в живота.

18. Трябва ти цел! Трябва ти хоби! Излез и направи нещо. Махни се от апартамента си. Спри компютъра. Изключи телевизора. Спаси се!

Вижте още: Емоциите, които ни разболяват

Отговор