Трупове в интернет

0

Какво е общото между Селин Дион, Арнолд Шварцнегер и Елизабет II? Те и още куп знаменитости са ставали жертва на фалшиви съобщения за тяхната смърт.

Колкото и да се чудите кой болен мозък се занимава с подобни дела, едва ли ще получите задоволителен отговор. Някои от съобщенията са плод на черен хумор, други – на

“черна” реклама за публикувалите ги интернет издания

За трети се твърди, че са направени по поръчка на самите знаменитости. Каквато и да е причината за производството на мрачните вести, те съвсем не са новост, която се разпространява единствено през последните години в интернет пространството.

Подобни слухове за различни знаменитости от света на шоубизнеса и политиката са обиколили и редакциите на едни от най-престижните световни издания – като Ню Йорк таймс, например, който публикува съобщение, че Марк Твен се е споминал.

Франк Синатра също става жертва на слухове.
Франк Синатра също става жертва на слухове.

В черната хроника през 1945 г. се нарежда и името на американския президент Франклин Рузвелт. Веднага след него жертви на недоброжелатели стават и култовите Чарли Чаплин и Франк Синатра.

През 1960 г. излиза информация и за смъртта на Пол Маккартни. Заради публикациите по темата, феновете на конспиративните теории все още вярват, че звездата от Бийтълс е заменена от негов двойник, за да може групата да продължи да съществува.

С развитието на технологиите и появата на интернет,

Маккартни е умирал поне още няколко пъти

Също както десетки негови колеги, сред които – Майкъл Джаксън, Джон Бон Джоуви, Майли Сайръс, Лейди Гага, Бритни Спиърс, Джъстин Тимбърлейк, Арета Франклин, Бионсe…

Британското издание Индипендънт дори прави проучване и разбива процентно какви са любимите начини, по които интернет убива знаменитости. За целта са използвани 50 подобни случая.

Майли Сайръс опровергава на няколко пъти слухове за вероятната си смърт. Един от тях гласеше, че певецата е загинала в автомобилна катастрофа.
Майли Сайръс опровергава на няколко пъти слухове за вероятната си смърт. Един от тях гласеше, че певецата е загинала в автомобилна катастрофа.

Класацията водят пътните инциденти с 36 процента, следвани от тези вследствие на падане от скала – 20 %. Инцидентите със сноуборд се нареждат на трето място с изненадващите 16 %. След тях са предозиране с наркотици – 10 %, здравословни проблеми – 8 %, убийство и самоубийство съответно с по 4 %.

Вижте още: Рожденият ден и абсурдите на Фейсбук

Отговор