Уитни Тор: Дебелото момиче, което не се срамува да танцува

Не трябва да  се срамуваме от тялото си и трябва да се обичаме такива, каквито сме.

Лесно е да се каже. Особено ако нямаш кой знае какви проблеми с тялото си, като наднормено тегло, някакво изкривяване или голям и нелицеприятен белег.

Но когато си от другата страна на проблема е наистина трудно да се приемеш такъв какъвто си, без да се чувстваш нещастен, недоволен или дори прецакан от съдбата.

Как да се преборим с негативните чувства и емоции? Как отново да бъдем щастливи и да живеем в мир със собственото си тяло?

Отговорите на тези въпроси не са прости, нито еднозначни, но най-важното е да знаем, че ако има желание, има и начин.

my-big-fat-fabulous-life-998-1

Симпатичната дебелана Уитни Тор направи истинска революция в отношението на пълните хора към самите тях, както и в това на околните към по-пухкавите натури.

Тя създаде движението „No Body Shame” („Без срам от тялото“) и в момента е водеща на предаването „My Big Fat Fabulous Life” („Моят Голям Дебел Прекрасен Живот“), което се излъчва по TLC.

Дотук тя е стигнала трудно, но в момента освен, че не се срамува от тялото си, тя е пример за десетки хиляди хора по света, които се борят с килограмите и се чувстват нещастни, заради тях. dailymai2l

В тийнейджърските си години Уитни започнала да изгражда комплекс, че тялото й не е достатъчно слабо и привлекателно.

„От ранна възраст се борех с начина, по който тялото ми изглеждаше, защото никога не се чувствах достатъчно слаба, въпреки, че бях“ – споделя тя в интервю.

По тази причина, в годините преди да постъпи в колеж започнала да има проблеми с храненето и хранителния си режим.

По това време Уитни Тор усилено се занимавала с уроци по танци, с професионален треньор, и мислела, че танците ще бъдат и нейна професия. След като влязла в колежа тя започнала да пълнее с изключително бързи темпове и за 8 месеца качила 37 кг.

Чувствах се много зле. Бях засрамена от себе си“ – спомня си Тор.

Наднорменото тегло и срама да се показва станали причина тя да се откаже от танците. Както и при други хора с подобни проблеми силно намразила тялото си. Започнала да мисли, че никога няма да бъде щастлива и че животът й е загубен. Тогава Уитни положила неимоверни усилия да си върне предишната форма и…успяла.

tlc.com

Тя свалила точно 37 кг. за същото време, за което ги качила преди това – 8 месеца. Това й коствало много и ужасно изтощителни тренировки, постоянно следене и броене на това колко и какво яде, колко изразходва и т.н..

В това време тя преоткрила танците и въпреки теглото си започнала да танцува отново. Първо, за да гори калории и второ, заради голямата си любов към танците. Така решила да направи първото по рода си видео „Дебело момиче танцува“ и го споделила в интернет. Направила това, за да стигне видеото до други пълни хора и да покаже на света, че въпреки теглото си тя има право да танцува и да се забавлява като всеки друг човек.

Много бързо клипчето (което може да видите по-горе) спечелило милиони фенове по света. Отношението на и към „различните“ наистина било променено завинаги.

В края на диетата, когато Уитни постигнала желания резултат и си върнала предишните килограми, учудващо, но не се почувствала кой знае колко по-щастлива от това. Дала си сметка, че целият й живот в момента е подчинен на тази манията да отслабне и че не се чувства щастлива, а изтормозена и обсебена.

Разбира се, не след дълго килограмите се върнали, но отношението на Уитни към тялото й било променено. В резултат на това било създадено движението „No Body Shame”.  Идеята е, че не е важно да сме слаби, важното е да сме щастливи, както и че не бива да се срамуваме от тялото си, независимо как изглежда то. Последователите на идеята споделят свои снимки и клипчета, чрез които показват телата и лицата си пред целия свят.

bbc.co.uk

В телевизионното предаване „My Big Fat Fabulous Life“ водещата Уитни Тор смело разказва за живота си, показва на хората, които имат проблеми с килограмите КАК да преодолеят депресията и да се обикнат такива, каквито са.

В един от епизодите след много години, в които се е притеснявала да го направи – дебеланката отива на плаж. И най-изумителното е, че вместо да се стреми да е покрита от глава до пети (както се случвало преди) тя облича бански с половинки и демонстрира пред околните, че не се срамува от начина, по който изглежда.

В настоящия момент Уитни Тор се занимава с танци почти всекидневно.

Вие сте много повече от това как изглеждате и какво казват другите за вас“ – казва тя на пълните жени, които се чувстват потиснати заради излишните килограми.

Отговор