Великденски цитати: За вярата, надеждата и новия живот

великденски
Великден е колкото празник за забавление, толкова и празник за дълбоко надникване в дълбините на душата.

Най-светлият пролетен празник отново озари душите, сърцата и лицата ни. Завладяха ни великденски страсти и всеки по свой начин отбеляза Христовото възкресение. Дори невярващите боядисаха своите великденски яйца и се събраха отново със семействата и близките си хора.

Всяка година празничните великденски дни

ни карат да сияем от щастие и да раздаваме своята любов на другите. Великден е времето, когато надеждата се завръща в душите ни и след тежката зима сме готови да посрещнем новия живот, който се ражда вътре и извън нас.

Подбрахме за вас вдъхновяващи великденски цитати, които се надяваме да ви докоснат и изпълнят с още нова енергия, повече вяра, надежда и готовност да сбъднете всичките си планове, водещи към обновлението, към новия живот.

Приятно четене!

Христос
Христос умира на кръста, след което се преражда, за да даде на хората нова вяра, надежда и упования.

Ние провъзгласяваме възкресението на Христос, когато неговата светлина осветява тъмните моменти от нашето съществуване.

Папа Франциск


Бог доказа любовта си на кръста. Когато Христос увисна, прокърви и умря, Бог каза на света: „Обичам те“.

Били Греъм


Един човек, който беше напълно невинен, принесе себе си в жертва за доброто на другите, включително на враговете си, и стана откуп за света. Това е върховен акт.

Махатма Ганди


Великден се смята за символ на надеждата, обновлението и новия живот.

Жанин ди Джовани


Символичният език на разпятието е смъртта на старата парадигма; възкресението е скок към изцяло нов начин на мислене.

Дийпак Чопра


Големият дар на Великден е надеждата – християнската надежда, която ни кара да имаме онази увереност в Бог, в неговия окончателен триумф и в неговата доброта и любов, които нищо не може да разклати.

Базил Хюм


Великден е много важен за мен, това е втори шанс.

Риба Макентайър


Вярвам в Христос, както вярвам в слънцето – не само защото мога да го видя, но и защото чрез него мога да видя всичко останало.

К. С. Луис


Извън кръста на Исус Христос няма надежда в този свят. Този кръст и възкресение в основата на Евангелието е единствената надежда за човечеството. Където и да отидете, молете Бог за мъдрост как да внесете това Евангелие, дори и в най-трудните ситуации на живота си.

Рави Захариас


Аз наистина вярвам, че Бог е любов, човек с дълбока обич и благодат, прошка и вдъхновение.

Уилям Янг


Най-невероятното нещо за Великден – Неделята на Възкресението за християните е това, че Христос в момента на умирането си на кръста ни дава най-голямата възможна илюстрация на прошката.

Т. Д. Джейкс


Има само една сигурна основа: истинска, дълбока връзка с Исус Христос, която ще ви преведе през всякакви сътресения. Без значение какви бури бушуват наоколо, вие ще устоите, ако останете в Неговата любов.

Чарлз Стенли


пролет
С идването на пролетта и отбелязването на Великден се ражда нов живот.

Великден изрича красотата, рядката красота на новия живот.

Самюъл Дики Гордън


Основният източник на привлекателността на християнството е Исус – Неговото въплъщение, Неговият живот, Неговото разпятие и Неговото възкресение.

Скот Латурет


Още първият Великден ни научи на това: че животът никога не свършва и любовта никога не умира.

Кейт Макгахан


Любовта винаги включва отговорност и любовта винаги включва саможертва. Ние не обичаме наистина Христос, ако не сме готови да се изправим пред Неговата задача и да вземем Неговия Кръст.

Уилям Баркли


Великден е демонстрация на Бог, че животът по същество е духовен и вечен.

Чарлз М. Кроу


Мисля, че трябва да направим някакво наистина дълбоко душевно търсене на това, което е важно в нашия живот, и да обновим нашия дух и духовното си мислене, независимо дали става дума за вяра в някоя религия или просто чрез любов към природата, или чрез помощ на ближния си.

Луи Шварцберг


Бог обича всеки от нас, сякаш има само един от нас.

Свети Августин


Вярата в Господ Исус Христос е основата, върху която трябва да се гради искрено и смислено покаяние. Ако наистина се стремим да премахнем греха, първо трябва да погледнем към Него – този, който е Авторът на нашето спасение.

Езра Тафт Бенсън


Бог ме постави на колене и ме накара да призная собственото си нищожество и от това знание се преродих. Вече не бях център на живота си и затова виждах Бог във всичко.

Беде Грифитс


В момента, в който някой избере да се довери на Исус Христос, греховете му се заличават и той става дете на Божието семейство.Този индивид става Божие дете със свещена цел.

Чарлз Стенли


Знам, че много от вас носят такъв Христов кръст, не по някакъв показен начин, не по начин, който може да ви навреди по време на вашата работа или развлечение, а просто показател, че цените ролята на Исус Христос в историята на света, че се опитвате да живеете по Христовите стандарти в собственото си ежедневие.

Кийт О’Брайън


За християните Великден и Страстната седмица, която го предхожда, са върхът на нашата вяра. Без Христовото възкресение няма християнство.

Рейчъл Кампос-Дъфи


Вижте още: Живот в скалите – избрани цитати

Отговор