Доза вдъхновение

0
Не се предавай!

Всеки от нас е изпадал в моменти, когато има нужда да чуе тези думи от приятел или да прочете, че и други, много по-силни от нас хора са изпадали в такава ситуация. Да знае, че има надежда на хоризонта… и дори небето да е черно днес, съвсем скоро слънцето отново ще се покаже.

Затова Lifebites.bg ви дава доза вдъхновение и кураж с думите на едни от най-големите умове, които са се раждали в човешката история.

3d16af90a4e3e9ff4c7ad4b732b9dfe3

“Не се предавай. Продължавай. Винаги има шанс да се натъкнеш на нещо страхотно. Никога не съм чувала за човек, който да е попаднал на каквото и да било, докато просто си е седял.”

Ан Ландърс

 

“Когато е очевидно, че мечтите ти са недостижими, не сменяй мечтите си, а подхода си!”

Конфуций

 

“По-добре да спиш свит на малък креват и да бъдеш здрав, отколкото да лежиш болен на просторна постеля. По-добре е също така да се нуждаеш и да бъдеш весел, отколкото да живееш в разкош, без да познаваш чувството радост.”

Епиктет

 

„Няма по-силен победител от победителя, победил себе си.“

Хариет Бичър Стоу

 

“Природата е намислила да създаде от вас нещо много хубаво – не й противодействайте. И когато се радвате, и като страдате, и като падате, и като ставате, и като се раждате, и като умирате – каквото и да става с вас, имайте пълна вяра, че това, което тя прави, е за ваше добро.”

Петър Дънов

 

„Когато ти се струва, че всичко е срещу теб, помни, че самолетът излита срещу вятъра, а не с него.”

Хенри Форд

nature

“Човек може да бъде унищожен, но не и победен.”

Ърнест Хемингуей

 

“Използвай всичките си таланти – и най-добрите, и най-скромните. Горите щяха да бъдат много тихи, ако ги огласяха само птиците, които умеят да пеят най-добре.”

Хенри ван Дайк

 

“Никой не може да те възседне, ако сам не огънеш гръб.”

Мартин Лутър Кинг

 

„След 20 години ще си много повече разочарован от нещата, които не си направил, отколкото от тези, които си направил. Затова, хвърли платното и отпътувай от защитения бряг. Хвани ветровете, разучавай, мечтай и откривай.”

Марк Твен

(Продължава на следващата страница)

Отговор