Вижте книгата, която се превръща в дърво

Два от основните недостатъци на хартиените книги са, че не са екологични и заемат място. А какво ще кажете за книга, която може да засадите и да се превърне в дърво, веднага след като бъде прочетена?

Такова нещо вече съществува! Специалната книга, която може да се прероди в дърво, е посветена на детската аудитория и е дело на екипа на аржентинското издателство Pequeño Editor.

книга - дърво
Децата сами могат да засадят книгата, след като я прочетат.

Компанията, която се намира в Буенос Айрес, издава първата по рода си книга наречена Дърво, Книга, Дърво. Тя учи децата на това, че хартията се произвежда от дървесина, както и че всеки човек трябва да бъде отговорен за опазването на природата.

Алея с Джакаранда в Буенос Айрес
Алея с Джакаранда в Буенос Айрес

Страниците, които се отпечатват имат вградели в тях семена на дървото Джакаранда. Това

южноамериканско дърво

вече може да бъде засадено във всяка част на света, където климатът е подходящ. Джакарандата е известна красивите си и дълго издържащи лилави цветове. Те се забелязват на много места по улиците на Буено Айрес и придават допълнителен чар на аржентинската столица.

Колкото до самата книга, тя е базирана на истинска история на един пътешестващ баща. Озаглавена е Mi papa estuvo en la selva (Баща ми е бил в джунглата) и е предназначена за читатели между 8-12 години.

книга - дърво
Книга, която се превръща в дърво

В нея момче разказва за приключенията на своя татко, който странства в джунглите на Еквадор. Историята е подходяща за лансирането на новия формат книги, чието мото е:

“Дърветата и децата могат да растат заедно”

Идеята е повече от страхотна! Издателите от Pequeño Editor се надява освен интересна, книгата да е и поучителна. Важно е чрез нея децата да разберат, че използването на дърветата за комерсиални цели трябва да бъде спряно, за да се запази екологичния баланс в природата.


Вижте още… Да прочетеш света в 196 книги

Отговор