Изцепки на български випове и популярни лица

випове
Валери Божинов, Лора Караджова и Димитър Пенев са само част от родните випове, които се прославиха с изцепките си.

Въпросът има ли истински важни личности в България, или не, се върти непрестанно в общественото пространство от години. Най-честият повод са предавания като Big/VIP Brother и други подобни, в които се натяква, че участват български знаменитости. Сред българските т.нар. випове има такива, които очароват с класата, държанието, възпитанието, интелекта и изказа си. Но при голяма част от родните “звезди” тези качества липсват. Или поне не са на необходимото ниво.

Понякога в стремежа си да се изкажат по-авторитетно и интелигентно, мнозина наговарят страшни глупости. Бисерите в изказа са присъщи както на обикновените хора, така и на гореспоменатите випове.

Събрахме някои забавни или потресаващи изказвания на популярни български личности. Или такива

обявени за випове

които обаче никой не познава. Надяваме се да се позабавляваме заедно с техните думи, но и да подскажем на лицата от екрана, че как говориш и какво казваш е много, много важно. Когато си публична личност и модел за подражание за подрастващото поколение (и не само), е необходимо да полагаш усилия и да се развиваш. Независимо на каква възраст си или каква професия упражняваш!

Валери Божинов
Валери Божинов е сред родните випове, станали известни с цветистите си изказвания. Снимка: Football.ua, CC BY-SA 3.0, Link

Предполагаме, че не е останал човек, който да не е чувал прословутия коментар на футболиста Валери Божинов! Ако обаче ви е убегнала причината за него – в емоционално интервю Божинката споделя пред медиите колко му е тежко, че не е част от националния ни отбор по футбол:

“Човек само когато знае к’во му е, само аз си знам к’во ми е.”

Валери Божинов


Това е само едно от многобройните цветущи изказвания на премиера Бойко Борисов. Коментарите му в повечето случаи са забавни и целят да развеселят “публиката”, но понякога наистина прекрачват границата на добрия тон и вкус:

“Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме!”

Бойко Борисов


Мнозина се дразнеха на изказванията на Иван Славков, докато други се забавляваха от сърце на чувството му за хумор и дори на арогантните понякога негови изказвания. Ами, какво да кажем, той беше от онези випове на които просто няма как да се разсърдиш! Дори когато вместо минор, искайки тоналност за песен, си поръчват човек, работещ в мините.

“Дай ми сол миньор!”

Иван Славков–Батето


Живото предаване винаги крие рискове! В коментара на Владимир Ампов-Графа така и не разбрахме дали сравнява участниците с други дуети или ги оценява “сами по себе си”…

“Сравнявайки ви с други двойки, вие сте уникални сами по себе си!”

Владимир Ампов–Графа

Изказването беше направено в шоуто Гласът на България, където Графа е член на журито.


Цитатът говори сам за себе си, така че ние просто ще замълчим:

адвокат Марковски
Официалната страница на адвокат Марковски

“Все пак съм адвокат и знам как се броят пари!”

Адвокат Марин Марковски


“То затова си има българи и цигани. Те мислят по друг начин. Исках да стана като българите, но не мога. Характерът ми е такъв – цигански!”

Софи Маринова

Казано по времe на участието на ромската певица в предаването Vip Brother 3.


Изданието на формата през 2018 също не се размина без бисери или да си го кажем направо изцепки от страна на виповете в къщата. Ще споменем само част от тях. Ето как отговори Мис Плеймейт Нора Недкова на въпроса: Какво работи прокурорът?

“Когато има някоя създала ситуация, прокурорът разяснява тази създала ситуация. На прост език казано…”

И още:

“Обикновено, когато пътувам из чужбина, всички мъже се обръщат и ме гледат: “О, Шакира, Бионсе…”, а аз казвам: “Аз съм просто българската Дженифър Лопез!”

За съквартиранта ѝ – гримьора Валентин Кулагин пък, с пълна сила важи изразът “Да си си повярвал”. Даже май е малко в повече вярата при него. По негови думи:

“… Защото не сме фалшиви Ви Ай Пи (V.I.P. (вип) – бел. ред.), а сме истински Ви Ай Пи. Разбираш ли?”

Лора Караджова
Лора Караджова беше сред виповете, избрани да участват в нашенския формат на Big Brother.

Симпатичната певица Лора Караджова (дъщеря на небезизвестния вокалист на група Сигнал – Данчо Караджов – бел.ред.) също изръси няколко безценни бисерчета, които не можахме да подминем.

Лора: “Кошмарът ми се сбъдва – да отида на училище.”

В импровизираното училище на VIP Brother от устата ѝ излязоха някои нелепи отговори на въпроси, като тези:

Биг Брадър: Какво небесно тяло е Слънцето?
Лора: Планета.
VIP Brother: Кой приема законите в Република България?
Лора: Симеон.
VIP Brother: Въпросът е към наши дни?
Лора: Тодор Живков.

Но и отговорът на съквартиранта ѝ Ричард (кой ли пък е този) направо ни остави без думи:

Big Brother: Кой е написал Малкият принц?
Ричард: Не знам. Да кажем Ботев?


Завършваме с всеобщия любимец – треньора Димитър Пенев. За Стратега от Мировяне каквото и да кажем ще е малко. Затова просто ще замълчим и ще ви оставим сами да пребродите необятния свят на пъстрите му каламбури. Или поне една нищожна част от тях:

Димитър Пенев
Димитър Пенев на младини. Снимка: Panini[1], Public Domain, Link

“Жалко, че няколко квалификации за световно и европейско не го правиме… успеха, за да отидеме, както по-голям авторитет… нашите футболисти и нашата нация… футболна да получи, а и от гледна точка… десетки милиона се губи.”

Закъснях да направя промените. Видя се влизането на тези двамата и… следващия, третия… Трябва да благодарим на Жоро, вратаря…”

“Надявам се след тези избори догодина България отново да бъдеме обединени, `щото в спорта, не само във футбола, говоря за всички спортове, 50% сме изостанали по отношение… погледа… разединяваме се в другите… партия.” 

“Който вкара половин гол или един гол повече, той ще се радва повече.”


Вижте още: 15 истински смешни попадения на български деца

Отговор