Градът, в който мобилните телефони и интернет са незаконни

0

В началото на 21-ви век е трудно да си представим град без интернет и мобилни комуникации, но както се оказва такова място съществува. В американския град Грийн Банк, Западна Вирджиния използването на мобилни телефони, безжичен интернет и дори свещи за автомобили са забранени.

2
Телескопът в Грийн Банк е най-голямата подвижна структура на Земята, построена от човек.

Причината за това е проста – в околностите на градчето е разположен гигантският радиотелескоп “Робърт Бърд”, който сканира космоса за сигнали, които са толкова трудно уловими, че могат да бъдат заглушени дори от най-слабия радиопредавател. Телескопът в Грийн Банк е пуснат в експлоатация през 2000 г. и държи рекорда за най-голяма подвижна структура на Земята, построена от човек. Той тежи колкото 30 статуи на Свободата, а основната му антена е толкова голяма, че в нея спокойно може да се играе футбол.

1
Том, жител на Грийн Банк и Моник Граймс, електросензитив.
Липсата на интернет и мобилни телефони може да е неудобство за повечето от нас, но както се оказва, Грийн Банк е рай за една друга порода хора

Така наречените  електросензитиви вярват, че безжичния интернет и други радиосигнали, са в състояние да ги разболеят.

В последните няколко години Грийн Банк се е превърнал в Мека за електросензитивите, които прииждат на тълпи в околностите на градчето и то често се превръща в арена на сблъсъци между местните и пришълците. Електросензитивите  настояват собствениците на магазини да премахнат флуоресцентите светлини, както и да се прекрати използването на безжичен микрофон в службите на местната църква. Тийнейджърите в градчето от своя страна прокарват нелегални безжични интернет мрежи, които им позволяват да използват имейл и сайтове като Facebook и Snapchat.

Отговор