Съзнание и тяло в едно: Светът на Гергана Брънзова

Съзнание и тяло в едно
"Съзнание и тяло в едно" е втората книга на Гери Брънзова, след автобиографичната "Отвисоко на живота".

Преди време ви разказахме невероятната история на Гергана Брънзова. Една от най-успешните български баскетболистки, играла в женската NBA лига. Тя често е наричана медицинско чудо и феномен, защото успя да пребори успешно една диагноза, която се смята за нелечима от традиционната медицина. Множествена склероза (МС), която Гери закачливо, но съвсем уверено нарича Моята Сила. В своята платформа Съзнание и тяло в едно (Mind Body One) българката разказва как е успяла да постигне своето собствено чудо. Съвсем наскоро на пазара се появи и новата ѝ книга, озаглавена по същия начин.

Съзнание и тяло в едно

Книгата си Гергана Брънзова нарича наръчник. Помагало за всички, които се стремят към един по-здравословен начин на живот и искат да открият дълбините на вътрешното си аз. Някои погрешно вярват, че Съзнание и тяло в едно е книга, насочена единствено към хората с МС. В нея всъщност е поместена една различна философия за нашето съзнание и тяло, преплетени в едно общо цяло. Философия, която е достъпна за всеки и която може да се окаже от полза дори на най-здравите индивиди.

Гергана Брънзова
Да прегърнеш дърво и да почувстваш… Един от призивите на баскетболистката.

В Съзнание и тяло в едно читателите могат да открият подробности относно специфичния хранителен режим на баскетболистката. Той изключва основни според него дразнители за здравето на нашия организъм. Сред тях са млечните продукти, глутенът и захарта. Освен това на страниците са поместени много упражнения за ума и тялото, както и съвети относно търсенето и постигането на така желания между тях баланс.

В пътеводителя Съзнание и тяло в едно са отпечатани и много йога упражнения и вкусни рецепти, директно идващи от кухнята и фантазиите на Брънзова. В края на наръчника пък може да бъде открито изкушаващо предложение за 14-дневна детоксикация за съзнанието и тялото ни. Именно тя е първата крачка към промяната отвътре навън, след която всеки сам може да реши дали да спре или да продължи смело и устремено напред своето търсене.

“Погледнете в моя свят и наберете кураж за промяна. Нужната за вас промяна”

Така окуражава читателите си Брънзова.

В Съзнание и тяло в едно авторката предлага много алтернативни пътеки към постигането на така желания и важен вътрешен и външен баланс. В нейното пътешествие обратно към здравето са включени натуропатия, хранителен режим, базиран на палео диетата, изчистване на организма от токсини, намаляване на стреса, достатъчно сън, положително мислене, осъзнаване и заземяване, много движение, йога, медитации, хранителни добавки и други.

Гергана Брънзова обаче често подчертава, че това е нейният начин. Нейният път. Тя разкрива своята собствена философия и начин на живот, който не е задължително да е абсолютно същият за всеки един от последователите ѝ. Всеки има правото да търси своята собствена истина и да опознава съзнанието и тялото си по свой собствен начин.

Гергана Брънзова
Гергана е една от едва четирите български баскетболистки играли в NBA.

И все пак съветите, информацията и насоките, споделени от баскетболистката в Съзнание и тяло в едно не са за пренебрегване. В помагалото можете да откриете безценни напътствия лично преживени, изпитани и проверени от самата Гери Брънзова. Всъщност Съзнание и тяло в едно е богата мини енциклопедия.  А основната ѝ цел не е просто да сподели личния път и преживявания на авторката. Но и да донесе много

надежда, кураж, сила и нова вяра

на хората с МС и други заболявания, но и на тези, които искат истински да опознаят себе си и да се самоусъвършенстват. Да се докоснат и осъзнаят необятните възможности на своя ум, воля, разбиране и любов към себе си и целия заобикалящ ги свят.

Едни от най-силните препоръки, изказани от Гергана Брънзова в Съзнание и тяло в едно са да отворим съзнанието си за новото и непознатото – вътре и извън нас. Да се научим да поглеждаме живота и всичко случващо се в него от различни ъгли и перспективи. Също така да експериментираме съзнателно с ума и тялото си и да разкриваме неподозираните им възможности. Да се научим да живеем тук и сега – в настоящия момент и много други.

“Може и да ви се струва невъзможно, трудно и прекалено различноно знайте, че ако аз мога да го сторя, то и вие можете. Въпрос е на желание, мотивация и организация.”

Както вероятно се досещате, колкото и да ни се иска, няма как да преразкажем всичко написано на страниците на Съзнание и тяло в едно в една статия. За повече подробности даваме думата на самата Гери Брънзова. Вижте какво сподели баскетболистката  специално за Lifebites.bg.

Съзнание и тяло в едно
Съзнание и тяло в едно е платформа за всеки, който иска да открие истинските възможности на ума и тялото си.
Трудно ли ти беше да напишеш Съзнание и тяло в едно? Как се описва подобно пътешествие към себе си и към здравето нагледно?

Трудно?! Не, напротив! Положих доста труд с лекота! Желанието ми да споделя и опиша всичко, което зная до момента, прилагам и използвам ми беше и е моторът, който ме движи! Така че мога да кажа: работата ми отне доста време и усилия и беше много интензивно и цветно пътешествие. Научих много за създаването на книгите и още повече за другите нещица, които читателите дори и не подозират. (усмихва се)

Кои са основните принципи на твоя режим и има ли неща, които би определила като най-важни при спазването му?

На първо място е вярата! Това е основата, на която се стъпва! После е желанието за промяна. Следват действие, организация и постоянство.

Научавайки твоята история за това, че си успяла от диагностициран с МС човек да станеш отново абсолютно здрав такъв, много хора отрекоха това да е възможно. Други писаха, че вероятно диагнозата е сбъркана в началото, тъй като да се излекуваш от МС е “невъзможно”. Как би отговорила на подобни твърдения?

Какво значи абсолютно здрав?! И какво значи диагностициран с МС?! За всеки един човек отговорите на тези въпроси са и отговорите, които го водят по пътя на неговия живот. Разчупила съм всякакви рамки и приемам мнението на всеки човек за негово право. Всичко е регистрирано и фактологически съществува. Дали е възможно или не – моето състояние говори (от 2013 досега).

Наричаш Съзнание и тяло в едно наръчник. Има много информация, която би била полезна на читателите. Но какво не сподели? Какво остави извън страниците на книгата?

Да, това е помагало, наръчник, в който има абсолютно всичко, което зная и прилагам аз самата. Интересен въпрос: какво оставих извън страниците? Отговорът е: нищо, което е в мен. (усмихва се)

Съзнание и тяло в едно
Кой казва, че здравословните рецепти не могат да са и вкусни?
Трудно ли е да бъдеш съзнание и тяло в едно? Какви съвети би дала на хората, които искат да последват примера ти и да достигнат подобно духовно и физическо израстване?

Относително е и всичко зависи от нагласата и желанието! Какво значи да се достигне такова духовно и физическо състояние?! Животът е пътешествие. Всички ние сме на път. Животът не е дестинация. Затова въпросът не е достигането, а изживяването на момента, в който сме! Животът е най-големият подарък, който сме получавали, нали?! Нека го отворим и му се наслаждаваме с отворено съзнание и с отворено сърце да отдаваме и получаваме…

Колко време мина от ЯМР, който показа заличаване на плаките ти и как се чувстваш в момента?

2015 година, когато снимахме филма беше резонансът, на който плаките бяха избледнели до невъзможност да се видят. Така се изразиха специалистите. 2016 г. в резонанса нямаше промяна. 2017-та не сметнахме за нужно да се подлагам на резонанс. Чувствам се по-добре от всякога. Изключвам умората от пътувания, ангажименти и проекти. Но пък от тях и се зареждам.

Продължаваш ли да следваш указания в книгата начин на хранене и всички останали подробности или си позволяваш по-често да ги нарушаваш след като вече си здрава?

За мен Съзнание и тяло в едно е начин на живот. Не се изразявам “спазвам”. Това е избор и е моят. Напоследък си “играя” и с други храни, изпробвам и опитвам, за да разбера организма и себе си по-добре. Но е нужно да споделя, че със захар, изкуствени, рафинирани и преработени продукти, глутен, млечни, соя и химикали съм на Вие!


Повече подробности за Гергана Брънзова и платформата Съзнание и тяло в едно можете да откриете в блога или на Фейсбук страницата, посветени на тях.


Вижте още… историята на Гергана Брънзова

1 КОМЕНТАР

  1. в библиотеките в гр.Варна няма от вашите книги,като описаното е просто невероятно но е допустимо и аз съм убеден в това,понеже познавах баща Ви.

Отговор