“Чайка” – едно пътуване към себе си

Звезден актьорски състав, впечатляваща сценография и три часа, които си заслужават до последната минута. Това е “Чайка” на А. П. Чехов, видяна през очите на невероятния Явор Гърдев.

0000139925-middle

Представлението ще ви разсмее, ще ви замисли, ще ви накара да си припомните първата любов, голямата любов… Ще напълни мислите ви с онези въпроси, които често подминаваме – щастлив ли сте,

това ли е животът, който винаги сте искали

можем ли да избягаме от капаните, които ние самите си поставяме?

df3f175a-8c05-4ed3-b8b5-aae7bb589d73
Снимки: НДК

Сценографията на Никола Тороманов е ефектна и омагьосва с красотата си. Действието се вихри из целия салон, а актьорите се движат по стълбите между различните сектори в театъра.

Списъкът с актьорите, подбрани за пиесата на Чехов, също ще ви впечатли. В него ще откриете имената на Снежина Петрова, Елена Телбис, Захари Бахаров, Ованес Торосян, Владимир Пенев, Светлана Янчева, Михаил Мутафов, Лилия Гелева, Николай Урумов, Христо Петков, Стоян Габровски. А играта им в комбинация със сюжета и вида на сцената неустоимо приковават залата да гледа, да преживява, да се смее и да страда с възкръсващата „Чайка”.

0000139930-middle

Това е първата пиеса, която беше поставена на сцената на открития едва преди няколко месеца Театър “Азарян” в Зала 2 на НДК.

“За Чехов се изисква определена доза зрялост и от тази гледна точка се радвам, че не успях да поставя пиесата “Чайка” през 90-те години”, сподели след премиерата на спектакъла режисьорът Явор Гърдев.

547532c7-b1bd-4cf2-8835-a56cce886a25

Изборът за пиесата не е случаен. Произведенията на Антон П. Чехов са били страст на проф. Крикор Азарян, чието име носи новият театър, а “Чайка” е била любимата му сред тях.

Постановката гледайте на 12 февруари 2016 г. А Lifebites.bg и Театър “Азарян” дават възможност на един от вас да ú се наслади в компанията на свой приятел. Повече информация може да намерите като отворите този линк – Спетелете билети за театър.

СПОДЕЛИ
Предишна статияСпечелете билети за театър
Следваща статияКогато да се ядосаш си струва
Цветелина Цветкова
Завършила съм психология. Обичам да си говоря с хората. Гледам да търся доброто в тях и Слава Богу доста често го намирам. Поработих малко в телевизията, малко в киното и сега по малко пиарствам. Обичам морето, котарака Джанго, семейството си и приятелите, които ми дават всичко. Обичам и Депеш Мод, и миризмата на книга. Затова бойкотирам киндъла. От малка си пиша някакви неща в едни тетрадки, но не ги показвах на никого. Събрах смелост и се оказа, че май имам какво да кажа. Та поради тази причина ще ви разказвам разни неща, защото животът е толкова шарен. Ама много.

Отговор