Снимка на Били Хлапето, купена за $2, струва милиони

0
Били Хлапето снимка
Сензационната снимка, която струва милиони.

Той е известен като един от най-кръвожадните убийци на Дивия Запад, но изглежда, че на Били Хлапето нищо човешко не му е било чуждо. Наскоро открита снимка, купена за $2 от колекционера Ранди Гуйяро от вехтошарски магазин във Фресно, Калифорния показва легендарния гангстер по време на игра на крокет. Находката вероятно ще бъде продадена за милиони долари, защото това е втората известна фотография на известния гангстер.

 Били Хлапето
Детайл от снимката, която показва Били Хлапето (вляво) и член на бандата му по време на игра на крокет.

“Това е Свещеният Граал не само на западната фотография. Това е Свещеният Граал на фотографията въобще”, казва Джеф Аиело, изпълнителен продуцент на документалния филм Billy the Kid: New Evidence. Продукцията е на National Geographic Channel и е озвучена от Кевин Костнър.

Новооткритата фотография показва Били Хлапето и бандата му, които играят крокет на сватба в област Линкълн, Ню Мексико в късното лято на 1878 г.

Били Хлапето
Единствената известна снимка на Били Хлапето беше купена от милионера Уилям Кох за $2,3 млн. през 2011 г.

Автентичността на снимката

е доказана от специалисти от нумизматичната къща Kagin’s.

Мъжът идентифициран като Били Хлапето е четвърти от ляво надясно. Той се е облегнал върху стик за крокет и носи цилиндър. Били е заел подобна поза на другата известна негова фотография, на която носи същия цилиндър. Но вместо върху стик за крокет се е облегнал върху пушка. Въпросната фотография беше купена от милиардера Уилям Кох за $2,3 млн. през 2011 г.

[Вижте още: Снимка на картоф, която струва 1,5 млн. долара]
Били Хлапето
Неидентифицирани жени и деца от снимката.

Наскоро откритата снимка на Били Хлапето вече е застрахована за $5 млн. Експертите прекарват година в изследване на всеки детайл от нея. Успяват да идентифицират Били Хлапето не само по чертите на лицето му, но и по обстановката около него. Четиримата души около него са негови приятели.

Били Хлапето
Снимката е заснета на сватбата на приятеля на Били – Чарли Баудри, който язди заедно със съпругата си.

Експертите допускат, че на снимката е и Сали Чисъм, която описва в дневника си деня, в който е заснета снимката. Това става на сватбата на Чарли Баудри, който може да бъде видян да язди със съпругата си в дясната част на снимката.

Били Хлапето е вероятно най-известната личност на Дивия Запад

Той надминава по популярност дори легендарния Джеси Джеймс.

Били Хлапето
Били е застрелян от шерифа Пат Гарет през 1881 г.

Роден като Хенри Маккарти в Ню Йорк през 1859 г., Били Хлапето, който е познат още като Уилям Бони, е известен американски престъпник, бандит и убиец. Други негови псевдоними са Хенри Антрим и Уилям Харисон Бони.

Твърди се, че е отговорен за смъртта на 21 души – по един за всяка година от живота си. Били е застрелян от шерифа Пат Гарет в Ню Мексико през 1881 г. Година по-късно Гарет публикува сензационната биография, озаглавена Истинският живот на Били Хлапето, която спомага за превръщането му в най-известният образ на американския Див Запад.


Вижте още историята на мустакатата комарджийка от Дивия Запад – Мадам Мусташ

Отговор