Александър Петросян: Русия, която не сте виждали

Александър Петросян - снимки
Снимките на Александър Петросян.

Името му е Александър Петросян. Руски фотограф, базиран в Санкт Петербург, чиято работа категорично ще защити клишето, че една снимка казва повече от 100 думи.

Александър Петросян
От 2003 г. до 2008 г. Александър Петросян работи за My District magazine.

Петросян е щатен сътрудник на руското издание Kommersant, но работата му не приключва след края на работния ден. Житейската му философия е, че за да разбере света, първо трябва да го улови и запечата чрез обектива си. И точно това прави той. Уникалното в

кадрите на Александър Петросян

е, че в тях може да се види всичко. И красиво, и грозно. И абсурдно, и комично. И трогателно, и отрезвяващо. Светът – такъв какъвто действително е. Петросян показва една Русия, която вероятно ще се размине с представите на хора, които не живеят в тази държава. Русия, която можеш да видиш единствено, ако се будиш с изгревите ú, ако се луташ из улиците ú… Ако разговаряш и наблюдаваш хората ú и ако някак ги убедиш да те допуснат до ежедневието и света си.

петросян - русия
Русия през погледа на един фотограф, който търси моделите си на улицата.

Повечето от кадрите са заснети в Санкт Петербург, където живее Петросян. Част от тях са спиращи дъха пейзажи, други приличат на сюрреалистични картини. Богати, бедни, стари, млади, смешни и тъжни… всякакви модели ще видите на тези снимки.


Вижте още… снимки на Русия отпреди век в изумителни цветове


Богата селекция от фотографии на Александър Петросян може да разгледате в галерията по-долу. Подробности за него може да научите на личния му сайт или на неговата Фейсбук страница.

Отговор