5 прокълнати предмета и техните истории

прокълнати предмети
Кои са тези прокълнати предмети?

Вярвате ли, че някои предмети носят късмет, а други – прокоба? Независимо какъв отговор ще дадете на този въпрос, историите на петте прокълнати предмета по-долу, могат да ви накарат да потръпнете от ужас.

Вижте защо и как са си спечелили подобна черна слава.

Столът на мъртвеца

прокълнати предмети
Един от тези 5 прокълнати предмета е обикновен на пръв поглед стол.

През далечната 1702 г. Томас Бъсби удушил своя доведен баща за това, че седял на неговия стол.

Твърди се, че от тогава още 63 човека са умрели, седейки на същия този стол, заради проклятието, което Бъсби предал на стола преди неговата собствена екзекуция.

Маорските маски

Майорска маска
Майорска маска

Маорите са първите жители на Нова Зеландия, които изработвали маски и статуетки преди да влязат във война. Според маорските вярвания, всеки мъж, който загине в битката оставя духа си в маската.

Проклятието на маската ще засегне всяка бременна жена или жена в цикъл, като им донесе лош късмет, ако има такава наоколо. Английски музей дори публикувал предупреждение за жените, относно това проклятие.

Улуру

uluru
Улуру

E, това, трябва да признаем, е нещо много по-голямо от обикновен предмет! Улуру е огромно скално образование, което се намира в северната част на централна Австралия. Според аборигенските вярвания под повърхността на скалата има голяма кухина, в която се намира енергиен източник, който те наричат Tjukurpa (Времето на сънищата).

Мястото се счита за свещено и изнасянето на камъни от там е забранено. През годините много туристи нарушавали тази забрана и си взимали по някое скално парченце за спомен. Не след дълго, обаче, връщали в пакет откраднатата свещена частица, като пишели, че е източник на нещастие.

 

Прокълнатите останки

4
Прокълнати останки, които носят нещастие.

През 1991 г. в Алпите били открити останки на човек, които датират от преди 5 хил. години. През следващите 13 години, 7 от изследователите, открили трупа, умират и нито един не е загинал от естествена смърт.

Един от тях умира в катастрофа, на път да изнесе реч за артефактите по случая. Друг е затрупан от лавина скоро след това. Останалите били диагностицирани с болест на кръвта, малко след откриването на снежния човек и също умрели в последствие.

Колата на Джеймс Дийн

Джеймс Дийн - кола
Часове преди да катастрофира Джеймс Дийн спира да изпуши цигара на една бензиностанция.

Когато обядвал с Джеймс Дийн, сър Алек Гинес му казал, че ако се качи на тази кола ще е мъртъв до една седмица. Така и станало.

Освен за смъртта на младия актьор, автомобилът е обвиняван, че е спомогнал за фаталния край на още много хора – на някои директно, а на други, чрез продадени от нея авточасти. Поради тази причина той също влиза в списъка с едни от най-известните прокълнати предмети в света.

 

Още по темата: Най-шантавите суеверия по света

Отговор