5 причини да не ходите на гадател

1

Много от нас се изкушават да научат подробности за бъдещето си. И са готови да се обърнат за това към гадател.

Доста трудно е да се справяш с неизвестността и да се изправяш срещу непознатото, пише Дженифър Хоустън в сайта womanitely.com. Различни предизвикателства от реалността ни карат да се обърнем към гадатели, с най-доброто намерение да получим добър съвет. За съжаление, някои хора прекалено много вярват на предсказателите. Но тези техни думи често могат да доведат до още по-голям проблем или да ни докарат горчив опит, признава журналистката и разказва за собствения си опит и изводите, до които е стигнала:

“Трябва да призная, че негативното ми преживяване с гадателка ме направи силна, резервирана и рационална личност. Когато бях изправена до стената, реших да отида на врачка. Това ми изглеждаше като единствения начин да  разреша сложните си проблеми. Дадох й дланта си, и тя ми каза всичко за моя живот. О, Боже мой! Нейните ужасни и неопределени предсказания превърнаха живота ми в ад. Главата ми беше пълна с натрапчиви и негативни мисли, които побъркваха ума ми. В един момент се съвзех и дадох всичко от себе си да забравя тези предсказания като лош сън. В доста кратък период от време всичко се върна в нормалния си ритъм.

Когато прецених нещата, си обещах да стоя далеч от такива пророци и различни паранормални явления. Тази случка ме научи, че не трябва да оставям живота си в ръцете на гадатели или врачки. За тези, които вярват на предсказания, бих казала да бъдат много внимателни, защото прости думи могат да имат негативно въздействие върху живота на чудесни хора.

Идва момента, в който осъзнаваш, че всеки път, когато посещаваш гадател, ти мамиш себе си. Като резултат, губиш вяра в собствените си възможности и ставаш емоционално слаб и неспособен да преодоляваш житейските бариери. Ето ви пет причини защо не трябва да ходите при врачки!future

  1. Те могат да програмират мисленето ти.

Човешкият мозък е много мощна сила. Ако програмираш мисленето си в правилната посока, ще бъдеш способен да постигаш всичко, което искаш.  Психолозите твърдят, че гадателите могат да програмират подсъзнанието ти. И положителните, и негативните предсказания убеждават подсъзнанието ти, че нещо добро или лошо ще се случи. Въображението ти подсилва функциите на мозъка ти, защото мислите ти са постоянно заети с предсказанията. Сигурна съм, че истинският гадател никога няма да каже на човек лоша новина, защото знае, че неговите предвиждания могат да струват на някого живота.

За съжаление, много самозванци често обричат хора, казвайки им негативни неща. Ако ти кажат, че си сериозно болен, ти трябва веднага да отидеш на изследвания и да направиш усилие да препрограмираш подсъзнанието ти. Мисленето може да лекува или пък да причинява различни заболявания.

  1. Това е изборът на неуверените хора.

Успешните и щастливи хора никога не посещават гадатели, защото това не е техния начин за решение на проблеми. Те са тези, които знаят какво искат и как да превърнат мечтите си в реалност. Слабите личности, които се страхуват от живота, са тези, които обикновено отиват да им гледат на ръка, или с карти таро, или на кафе. Те вярват, че това е най-добрия начин да подсигурят бъдещето си. Аз мисля, че е по-добре да питаш мъдри и опитни хора за ценен съвет. Сигурна съм, че те знаят как да счупят каръка и да бъдат от правилната страна на оградата.

Много предсказатели имат способността да усетят човешката емоция и енергия. Дори могат да контролират разговора и да експлоатират слабото съзнание.sleep_h-article

  1. Колкото по-малко знаеш, толкова по-добре спиш.

Последната ми визита при гадателка беше критична грешка и ми костваше много безсънни нощи. Не можех да си върна контрола над въображението си и да разкарам негативните предсказания от ума си. Това житейско преживяване ме научи да бъда по-мъдра следвашия път и да се пазя от всякакви възможни последствия. Сега вече мисля, че е по-добре да си знам своята историята и да не споделям проблемите си с непознати.

Психолозите казват, че предсказателите могат сериозно да увредят менталното ти здраве. Хипнотизаторските им умения могат да те накарат да вярваш в абсурдни неща. Техните предричания пълнят главата на хората със страх и тревожност, защото е много трудно да се преодолеят вътрешните противоречия. В резултат, може да доведе до умствено изтощение и депресия.

Ако не искаш да предизвикваш тревожни мисли за бъдещето ти, трябва да се научиш да се наслаждаваш на сегашния момент. Обещай си да не ходиш при гадател в името на менталното си здраве.

  1. Вие сте единственият господар на съдбата си.

Честно казано, аз не вярвам вече на съдба и пророчества. Мисля, че животът е набор от малки и големи избори. Всеки ден и всяка минута ти създаваш и проемняш живота си. Според теорията на вероятностите, всеки човек има еднакви шансове да подобри или разруши живота си. Можеш да станеш богат и да имаш изключителни резултати или можеш да загубиш и съсипеш всичко. Никой и нищо не може да предскаже бъдещето ти, защото то не съществува. Талантливият гадател може единствено да предположи възможните пътища на развитието ти.

Няма нужда да си усложняваш живота, посещавайки оракули. Трябва веднъж и завинаги да поемеш отговорността за бъдещето си. Всичко, което трябва да направиш е да намериш своето призвание и да го движиш в правилна посока, защото ти си  ковачът на собственото си щастие.

  1. Може да разруши съществуваши взаимоотношения.

Ако поне веднъж си ходиш на врачка, би трябвало да знаеш, че те често казват на хората, че имат направени магии или имат зложелатели.  Обвиняват враговете ти за единствените виновни за твоите провали. Безпочвени и нелепи подозрения могат да те превърнат в детектив. Прекарваш ценно време и енергия да разследваш кой ти мисли лошо. Всеки път с недоверчивия си поглед можете да обидите приятел, колега или близък. Тези подозрения могат дори да променят отношението ви към хората около вас. Започвате да подозирате скрит замисъл във всичко, което ви се случва. Но ако търсите, със сигурност и ще намерите.

На пръв поглед, гадателството е много интересно и очарователно. Някои хора наистина могат да се възползват от това. Но ако пресметнеш всички за и против на тази мистериозна дейност, ще разбереш, че тази игра не си струва. Все още ли искаш да посетиш гадател?

1 КОМЕНТАР

  1. Много хубава статия! Да я бях прочела преди година… Боря се с демони в главата си и не намирам лек… Съжалявам, че сглупих и посетих такова място! Наслушах се на негативни и ужасни предсказания! Как ще остарея сама, как второто ми дете ще е болно… Мислите ми са болни! Съзнанието ми е болно! Каквото и хубаво да ми се случва, тези ужасни мисли намират път да изплуват и не мога да ги спра.

Отговор