Вилхелмина Морган Калахан: Щастливо омъжена за куче

Вилхелмина Морган Калахан
Вилхелмина Морган Калахан сключва брак със своя домашен любимец Хенри.

Звучи невероятно, но е факт. Вилхелмина Морган Калахан, родена в Северна Ирландия, сключва брак със своя домашен любимец – йоркширския териер Хенри. Осем години след сватбата тя твърди, че той е перфектният съпруг за нея и бракът им е повече от щастлив.

Вилхелмина Морган Калахан претърпява дълбоко разочарование от мъжете в живота си и „се отказва от тях“. След като осиновява Хенри, разбира, че много хора се женят за домашните си любимци чрез интернет и решава да стане един от тях. Този брак няма юридическа стойност, но пък има емоционална за страстните любители на животни. Самата Вилхелмина приема тази стъпка в живота си доста на сериозно. Двамата с четириногия ѝ другар дори имат свидетелство за сключения брак. Червенокосата любителка на кучета убедено заявява, че:

„Кучетата са по-добри от мъжете“.

Осем години след сватбата Вилхелмина Морган Калахан все още твърди, че кучето ѝ

Вилхелмина Морган Калахан
Щастливо женените Вилхелмина и Хенри.

Хенри е перфектният „мъж“ за нея

въпреки че хората често я смятат за откачена. Разказва, че по време на брака им са минали през доста трудни периоди.

„Първо изгубих работата си в моргата, така че бях принудена да стана балсамист на свободна практика. Няма много пари в тази работа, а след това и къщата ми се наводни… Но Хенри ме подкрепяше през цялото време – той е толкова лоялен.“

Нарича го Рай, което на древен келтски означава крал. Цялото му име всъщност е Хенри Фредерик Стенли Морган. Наистина звучи като име на важна особа, нали?! Стопанката му дори е написала песен специално за него, в която се пее: „Хенри е моята любов…“.

Ексцентричната Вилхелмина Морган Калахан

далеч не е единствената, встъпила в брак с домашния си любимец. Сред най-интересните подобни случаи попадат този на жена, омъжила се за двете си котки, друга – сключила брак с кучето си, след като съпругът ѝ починал. Той бил котарак. А дама от Австралия се венчала за своята змия.

Мангли Мунда
Мангли се омъжва за куче, но не по собствено желание.

Но понякога да се омъжиш за куче, котка или каквото и да било друго животно, може и да не е никак доброволен акт. Именно такава е историята на едно нещастно 18-годишно

индийско момиче на име Мангли Мунда

което било принудено да се омъжи за куче.

„Не съм щастлива с този брак.“

– с горчивина споделя булката, но нямала избор. Свят човек казал на родителите ѝ, че над нея тегне проклятие.

„Омъжвам се за куче, защото всички вярват, че така мрачното заклинание ще се прехвърли на него.“

Този брак няма да отнеме правото на младата индийка да се омъжи за човек на по-късен етап. Напротив, вярва се, че именно сватбата с кучето ще осигури дълъг и щастлив семеен живот на Мангли и бъдещия ѝ съпруг. Поради тези убеждения, всъщност немалко индийски момичета са ставали и стават булки на четириноги.

Мангли Мунда
Мангли и четириногият ѝ съпруг Шеру.

В деня на странната сватба цялото село се е събрало на едно място.

Косматият съпруг на Мангли – Шеру

пристига на сватбеното им тържество със собствен автомобил. Жените от селото извършват всевъзможни ритуали така, както е прието да се прави на всяка сватба в Индия.

„Трябва да похарчим пари за тази сватба, но това е единственият начин да се отървем от лошия ѝ късмет и да осигурим благополучието на цялото село“

– казва майката на Мангли – Сема Деви. А самата младоженка споделя, че с нетърпение очаква да срещне своя истински принц и да се омъжи за него, след като проклятието, тегнещо над нея и съселяните ѝ, вече е развалено.


Вижте още: Най-младата майка в историята

Отговор