Нови български книги: Светилището на Янислава Вълкова

0
Светилището
"Светилището" е вторият роман на българката Янислава Вълчева.

Лято е! Вероятно повечето от вас вече се разхлаждат край морския бряг или на сянка някъде в планината и може би имат нужда от развлекателно четиво. Затова с готовност се съгласихме да ви разкажем за един нов български роман, дело на юристката Янислава Вълкова. Новата ú книга Светилището е трилър, който заплита в загадъчен и опасен сюжет смели мъже, силни жени и древни тайни. При това на българска земя!

Действието се развива в наши дни, на познати за всички нас места. В центъра на събитията попада шефът на отдел Убийства – Борис Борисов, който трябва да разплете нов случай в компанията на доцента по археология Елена Флорова. Когато Янислава добавя към историята доза любов и безценно съкровище, ситуацията се усложнява тотално, за да се разгърне и разреши в традицията на класическото криминале.

Янислава Вълкова
Янислава Вълкова казва, че е мечтател, пътешественик и авантюрист. Човек, който обича новите предизвикателства, срещите с интересни хора, хубавата музика и шоколада.

“Романът ми ще ви накара да се замислите за изкушенията в живота, късмета, изкуплението, за влиянието на златото и парите върху нас. Историята е измислена, но се опира на истински исторически факти. Това кара читателя да се запита дали всичко, за което чете, е възможно да се случи наистина. Ще го провокира да мечтае и размишлява”

– обяснява пред Lifebites.bg Янислава Вълкова.

Светилището е втората книга, която писателката издава за последните две години. Дебютният ú роман Преди изгрев слънце се появява на бял свят през март 2017 г. Него режисьорът Стефан Командарев определя като “роман-находка, който ще ви държи в прегръдките си от първата до последната страница”.


Прочетете още… избрани цитати от най-продавания автор на криминални романи – Агата Кристи


Любопитен факт е, че

корицата на Светилището

е дело на младия художник Никола Вълков. Той е син на Янислава и все още е ученик.

Романът ще бъде представен официално пред публика на 27 юли в Art foundation на ул. Дякон Игнатий 19. Повече информация може да намерите на личната Фейсбук страницата на авторката. А сега ви оставяме с подбрани цитати от тази нова българска книга. Приятно четене!

Романът Светилището
Романът Светилището

“Щом сте заедно, вие трябва да сте едно цяло. И това не са само приказки. Здравата връзка, подобно на тялото, се крепи на два крака. Левият е твой, а десният е на партньора. Ако тежестта падне повече върху единия, се губи равновесието. В началото нещата започват да куцат, а накрая това, което сте градили, има опасност да се срути. Използвай енергията си, насочи я във вярната посока и резултатите няма да закъснеят. Помни, че си силна и имаш много приятели. Когато имаш нужда от помощ, тя няма да закъснее”.


“Мечтите са нещо съвсем друго. Те идват от душата, дават смисъл и воля. Карат те да се бориш, да страдаш, да се надяваш, да се рееш над реалността, да измисляш нов свят, да търсиш хармония и баланс. Сбъднатата мечта води със себе си покой, радост и лекота”.


“Да знаеш, че на приказки някои хора са много големи, а ако поискаш услуга, се преобразяват и не можеш да ги познаеш. Така че имай едно на ум”.


“- Хм, че то българите масово се изнасят и бягат в чужбина, та златото ли да остане. Спасява се поединично, монета след монета хващат пътя навън”.


“Понякога за миг животът се обръща и всичките ти планове стават на пух и прах. Вежливите усмивки и приятелските думи се оказва, че сa били просто театър. Хората, на които си разчитал и вярвал, се измъкват с лекота и показват истинската си същност. Хлъзгави, любезни с всички, подкрепа никому. Лицемерие, двуличие и алчност!”


“Той не се спря навреме, виждах го, но какво трябваше да направя, вече беше обладан от мра­кобесниците. Алчност ли го прихвана, глупост ли, божието наказание ли го настигна, не зная. Хич не му трябваше с тези неща да се занимава. Нито е първият, нито е последният, който ей така залудо ще си загуби живота”.


“Беше застраховано за близо 50 милиона евро.

– Току-що станаха ясни петдесет милиона причини за убийство”.


“Има ли живот, въпрос на време е да дойде и смъртта. И после сякаш нищо не е било, слънцето грее, реките текат, тревата ще покрие гроба и това е. Дори най-великите, богати, силни хора потъваха в пръстта, а отгоре им идваше пролет. Златото и властта приличаха на мощен опиат, заслепяващи до смърт. А какво оставаше след човека тогава? Ако човекът е бил лош, нищо не остава, само разрушения. Ако е бил добър, хората споменават дълго делото и думите му, а децата му го правят безсмъртен, защото кръвта вода не става”.


“- Нали е госпожица, значи е свободна.

– Едва ли.

– Съмняваш се в себе си и затова не си готов да направиш нужната крачка. Ще проверя какъв ѝ е статусът и после да не си измисляш други оправдания”.

Отговор