Най-жестокият български килър иска да емигрира

български килър - Момата
Един от най-жестоките български килъри се изповядва през в. България днес.

Изповедта, която ще прочетете по-долу, е част от уникална рубрика, която започва да публикува всяка събота вестник България Днес: Най-страшните български убийци. В нея тандемът Борислав Радославов и Борислав Трошев се среща с едни от най-бруталните и хладнокръвни килъри в държавата ни.

Lifebites.bg ще публикува част от разказа (целият материал ще може да намерите на сайта на изданието.) Предупреждаваме ви – тези текстове не са за хора със слаби сърца! Това са историите на едни грешници, прекрачили всички граници на човешкото! Първият мрачен герой, с който стартира кървавата рубрика, е Недялко Димитров-Момата. Смятан за

1

най-жестокия български килър 

убиецът от Кърджали излежава доживотна присъда без право на замяна в затвора в Стара Загора за 5 доказани убийства. Защо и как е разстрелвал жертвите си, изпитва ли угризения, променил ли го е затворът и как един килър разголва душата си – четете в следващите редове:

“Винаги с един куршум ги убивам. Не повтарям. Досега нямам нито един оцелял. И не ги проверявам – натискам спусъка, обръщам се и продължавам. Колкото е по-голям толкова по-лесно за мен, защото има повече площ за целене”.

С тази покъртителна изповед ни посреща смятания за един от най-безскрупулните и хладнокръвни серийни убийци в историята на България. Считан е за най-жестокия, безмилостен и неукротим килър! Той е Недялко Димитров-Момата, а името му и до днес стряска почернените семейства на погубените от него.

Килърът е дребен и слаб, но в отлично разположение на духа и усмихнат. Въпреки кървавите разстрели казва, че е щастлив и е намерил покой за душата си чрез медитация,

4
В затвора.

езотерика и учението на Дънов

“Вече 6 години и 7 месеца съм по затворите. Разбирам се с всички началници. Работил съм по пандизите като шофьор, в служебния стол, техник по поддръжката. Има ли възможност работя винаги”, започва разказа си убиецът от Кърджали.

И до днес Недялко е убеден, че незаконно е осъден да търка наровете до залеза на живота си. Откровено разказва, че е убивал с ясното съзнание, че наказанието по онова време е било до 15 години затвор, ако признае вина и делото мина по съкратената процедура.

“Сега съм на 49 години, влязох на 42. Предполагам, че за 13 години ще изляза. Има и предсрочно освобождаване, така че на около 60 може и да съм свободен”, крои планове Момата. Първото, което ще направи навън е “да избяга като дявол от тамян”, защото “в България няма условия да се живее”.

5
Момата е смятан за най-жестокия български килър.

“В чужбина ме е срам ме е да кажа, че съм българин. Българите са изключително тъпи, прости и ограничени. Постоянно ги скубят, данъци, токове, води им слагат, малтретират ги. Просто нямаш шанс за оцеляване. Да не говорим за старите хора, които с мизерните си пенсии са подложени на геноцид. Един грък не можеш така да го мачкаш. Той ще се вдигне, ще направи нещо в своя защита. Мислех по-рано да ходя в Доминиканската република, но после реших да ида в Гърция”, обмисля бъдещето си серийният убиец.

Как и защо Момата попада в затвора без шанс да се измъкне? Килърът убива по поръчение на свои приятели и шефове, които отървава от врагове.

“Не съм от тези, дето съжаляват, че го е направил! Това си е карма, съдба. Ако ти е писано да се обесиш няма да се удавиш.

Господ ме води

Вършил съм работа на полиция и прокуратура. Много близки връзки имахме, но в един момент се скарахме и се дръпнаха от мен, иначе нямаше да съм тук”, споделя Момата, без да казва кой случай е прекършил съвместната им работа.

Две от убийствата, които пращат Недялко доживот доживот в зандана, са на бизнесмена Бейтула и жена му Неврие Махмуд от Димитровград. Скарали се за парите. Бейтула посегнал да удари Недялко и ситуацията станала взривоопасна

2 (1)
След като излезе от затвора, най-опасният български килър иска да напусне страната.

“Душевното ми щастие никой не може да ми отнеме. И да ме застрелят, и да ме убият, и да ме разчекнат с коне вътрешно душата ми е доволна. Мога да кажа, че съм се докоснал до вътрешния мир и спокойствие със себе си и обкръжаващата среда”, изповядва килърът.

Кои са жертвите му, променил ли го е затворът и как запълва времето в килията си Момата, целия текст четете тук.


Прочетете още… Патрик Зюскинд и неговата ароматерапия с думи

СПОДЕЛИ
Предишна статияХристо Бояджиев: В България се чувствам по-полезен
Следваща статияЗабравете смартфоните – LIGHT Phone е всичко, от което се нуждаете
Борислав Радославов, Борислав Трошев
Борислав Радославов е журналист с 10-годишен опит основно в съдебно-криминалната журналистика. От първите месеци в университета тръгва по стъпките в разследващия жанр. Започва като репортер в изданието "Параграф 22". След това е репортер в предаването "На чисто" по Нова Телевизия, където през 2008 г. получава голямата награда "Вероника Герин" от ирландското посолство за "Системно и с активна гражданска позиция отразяване на проблемите с разпространението и употребата на наркотици в България, в защита на подрастващото поколение и в помощ на страдащите семейства". След това е редактор на първия български съдебен сериал с истински криминални истории от родното правосъдие "Доказване на противното" също по Нова Телевизия, където получава специална награда в категория "Реформа в съдебната система" на медийния фестивал "Българската Европа" през 2010 г. Следват новинарският сайт Livenews.bg и вестник "България Днес", в епицентъра, на които също са социалните и съдебно-криминални събития. Борислав Трошев е български фотожурналист, който стартира професионалната си кариера през 2008 г. в най-големия по това време седмичник в България - вестник "168 часа", а от 2010 г. насам е стаф фотограф в един от най-тиражираните ежедневници - вестник "България Днес". В работата си през годините отразява множество значими политически, социални и спортни събития в страната и чужбина. Неговата работа е оценявана и публикувана от редица местни печатни и онлайн издания, както и от някои чуждестранни агенции. През последната година насочва професионалното си развитие предимно към документалната фотография и създаването на дългосрочни проекти от социален и спортен характер. През 2015 г. е удостоен с номинация за най-добра снимка на годината в раздел "Репортаж" на престижния конкурс "Canon България".

Отговор