Какво трябва да умее един истински мъж

Схващанията на някои мъже, че най-важното нещо, за да спечелят една жена е външният им  вид, са не само погрешни, но и меко казано малко плоски.

Не, че трябва да ходят некъпани, разпасани или непривлекателни, но има други качества, които са доста по-важни за жените, особено след 20-тата им година.

В съвременния свят първо на мода бяха културистите. Техният живот беше подчинен на ежедневно, целодневно „блъскане“ в залите, за да направят мускули с невиждани размери и сила. След това дойдоха метросексуалните мъже. Няма нищо лошо в бръснатите подмишници и уханието на парфюм, вместо отблъскващата миризма на пот. Но, за съжаление, в доста случаи

тази мода надмина всякакви граници
и мъжете станаха по-изнежени, наконтени и суетни от жените

След няколко години, метросексуалните мъже отстъпиха челното място на лъмбърсексуалните. Те често са определяни като „истински мъжкари“ или „мъже от гората“. Задължително носят брада и карирана риза. Лъмбърсексуалните мъже имат претенцията, че не се интересуват от външния си вид, а залагат на своята мъжкарска природа.

Тези и много други модни течения, подчинени на това КАК изглежда един мъж, в никакъв случай не биха могли да изместят важността на качествата, които трябва да притежава в действителност ИСТИНСКИЯТ мъж.

Не, че външният вид е без значение, но със сигурност не е най-важното.

Вижте кои са нещата, които според мен един истински мъж трябва да умее, за да бъде наречен така.

timbrmart___5e9f3435_6f8a_5397_891d_039aa3fda0af

Да ремонтира счупените неща в дома си

Независимо дали това ще бъде казанчето на тоалетната, бравата на външната врата или запушената тръба на мивката в кухнята, той грабва смело инструментите си и отстранява проблема. Ако все още няма опит в поддръжката на къщата, се обажда на баща си, на приятел или гледа клипчета в YouTube (за да разбере как се ремонтира това, или онова), но важното е, че го прави с желание и никога не се отказва или оплаква.

Да играе футбол

 Истинският мъж знае, че е важно да спортува и отделя време за това, без да пренебрегва жената до себе си. Той намира начин да съчетае всички свои ангажименти и да ги подреди правилно. Добрата форма е важна, както за визията, така и за здравето на тялото, а какъв по-мъжки спорт от футбола?!

Да купи дреха за жената до себе си

Повечето жени не очакват да получат дреха като изненада от своя мъж, тъй като представителите на силния пол все се оплакват, че не могат да уцелят размера, че не разбират от женска мода, че по-добре заедно да изберат, а той ще й я купи…Но истинският мъж рискува и купува подарък за своята половинка, като не се притеснява да използва „помощ от приятел“ (например сестрата или приятелка на жена му) или да се разбере с продавачката да сменят размера, ако се наложи в последствие.

spider-man-3-652232l

Да цепи дърва и да запали огън

 Винаги има риск да закъсате сред природата или да се наложи да си запалите огън за барбекюто или камината. За него това не е проблем. Той е умен, сръчен и ще намери начин да запали искра по един или друг начин, като предварително е събрал съчки или собственоръчно е нацепил дърва за огъня.

Освен това, винаги можете да разчитате на него, че ще помогне с тези дейности на вашите баба и дядо, когато сте на гости при тях.

Да реагира на простотията с чувство за хумор

 Истинският мъж е забавен и притежава чувство за хумор. Той не обръща внимание на злобните подмятания на хора, които не са на неговото интелектуално ниво. Винаги успява да запази доброто си настроение и да бъде над нещата.

Да може да успокои плачещо бебе или жена

В кризисни ситуации, истинският мъж успява да запази самообладание, вместо да се паникьоса или ядоса. Винаги намира точните думи, за да успокои жената отсреща и търси решения за излизане от проблемната ситуация. Ако такива няма за конкретната ситуация, изслушва жената до себе си и успява да й вдъхне сигурност и подкрепа. Справя се и с успокояването на ревящо бебе или дете също толкова умело.

man_singing

Да танцува и да е център на вниманието

Истинският мъж не се притеснява да танцува, пее или разказва смешни истории пред другите хора. За жените е наистина впечатляващо, когато видят смелчага в центъра на дансинга, който не се притеснява да се забавлява и танцува като по филмите – без задръжки и с много чувство.

Да готви и чисти, когато се налага

Той няма предубеждения и не смята, че това е женска работа. Приятно му е понякога да помогне на своята половинка с някое от тези занимания. И въпреки, че единственото, което умее да приготвя са палачинки, пържени филийки и омлет, го прави с много обич и те стават необикновено вкусни.

Да шофира разумно

Важно е, когато си на път, да караш внимателно и да не застрашаваш както своя живот, така и този на останалите хора. Истински мъж е този, който умее да бъде разумен и целта му е да стигне там, закъдето е тръгнал, а не да вдигне опасно висока скорост, за да се изфука с новата си, скъпа кола.

Да изгуби двубоя

 Истинският мъж умее да печели, но и да губи с достойнство. Той приема загубата, осмисля слабите си страни и поздравява своя конкурент с постигнатото. Не си и помисля да се оправдава, да вини другите за провала си или да се сърди като малко дете (както правят някои „мъже“) и да твърди, че „не е честно“.

Да уважава жената до себе си и да бъде кавалер

 Безспорно това качество на истинските мъже е едно от най-ценните. Те не третират жената като собственост или предмет. Уважението е това, което само истинският мъж може да подари на своята любима. Колкото до кавалерството, то е малко позабравено от някои мъже в момента, но тези които го притежават са и винаги ще бъдат предпочитани от дамите.

Да се откаже от вреден навик

Той може да осъзнае вредата и да спре изведнъж, но окончателно да пие, пуши или прави други вредни за здравето и живота му неща. Истинският мъж има силна воля и е отговорен към себе си и своите близки.

Какво друго…?! Ако се сещате за още качества, които трябва да притежава един истински мъж или не сте съгласни с изброените по-горе, Lifebites.bg ще се радва, ако споделите мнението си под материала или на Фейсбук страницата ни!

 

Отговор