Джейми Брюър: Актриса и манекен със синдрома на Даун

Джейми Брюър
Джейми Брюър е различна - красива по свой собствен начин и харизма.

Тя не прилича на холивудските звезди, които сме свикнали да виждаме. Няма перфектно лице със симетрични пропорции, нито перфектното тяло, за което жените цял живот мечтаем. Да, Джейми Брюър наистина е различна. Тя се ражда със синдрома на Даун, но това не я спира да постигне мечтата си да стане актриса. А по-късно дори участва в едно от най-големите събития в света на модата като модел. Вероятно можете да си представите колко труден и дълъг път е извървяла нестандартната актриса. Път, който да я доведе до високото стъпало, на което е днес.

Джейми Брюър се ражда на 5 февруари 1985 г. в Калифорния, САЩ. От съвсем малка проявява особен интерес към изкуствата и по-специално към киното и театъра. Така се ражда и мечтата на малкото момиче някой ден и тя

да стане част от света на актьорското изкуство

Но съдбата вече е решила това да ѝ се случи по трудния начин. Раждайки се със синдрома на Даун, Джейми добре осъзнава, че има едно сериозно препятствие по пътя си към голямата цел. Това обаче не я отказва. Точно обратното – нахъсва я да даде най-доброто от себе си, за да сбъдне най-съкровеното си желание – да стане актриса.

Джейми Брюър
Джейми Брюър преодолява всички свои комплекси и страхове и успява да сбъдне мечтата си.

На 14-годишна възраст, въпреки хормоните и бушуващите като при всеки друг тийнейджър емоции, комплекси и разнопосочни настроения, бъдещата актриса взима може би най-важното решение в своя живот.

Джейми Брюър
успява да преодолее срама и неудобството

от външния вид и заболяването си и се записва на курс по актьорско майсторство в College for Kids. Кариерата ѝ в театъра започва повече от успешно. Брюър участва в множество трагедии, комедии, мюзикъли и разнообразни импровизации на театралния подиум.

Актрисата със синдрома на Даун не остава незабелязана. Възхитени от таланта ѝ и силата на духа ѝ да го упражнява въпреки специфичното състояние, в което се намира, организаторите на Super Bowl of Caring Houston Food Drive я канят да изнесе публична реч. Събитието се излъчва пряко по някои от най-големите телевизионни канали в Америка – NBC, ABC, CBS и др. Това е първата официална медийна изява на талантливата и вдъхновяваща Джейми Брюър. Но най-големите ѝ появи на екрана тепърва предстоят.

През 2011 г. нестандартната актриса прави големия си пробив и става световно известна с участието си в първия сезон на сериала

Зловеща семейна история

От свой приятел Джейми дочува, че от продукцията търсят младо момиче със синдрома на Даун, което има опит в сценичните изкуства. Подава документи и за нейно най-голямо щастие не след дълго ѝ се обаждат с новината, че е избрана за ролята на Аделайд Лангдън.

Аделайд
Ролята на Аделайд бележи пробива в снимачната кариера на Джейми.

“Аделайд е сложен характер, но най-трудната част от ролята ми беше да се науча как да представям човек, който не винаги е възприеман като допустим от майка си и обществото. Това беше ново предизвикателство за мен.“

Споделя за работата по героинята си Джейми Брюър. След първия сезон на Зловеща семейна история, озаглавен Къщата на убийствата, актрисата става част и от третия – Свърталище на вещици и четвъртия – Фрийк шоу. Съответно в ролята на чаровната вещица Нан и въплъщението на куклата Марджъри.

Макар станала известна именно с участието си в култовия сериал на ужасите, за Джейми Брюър изгряват и още други проекти пред камера. Тя се снима в много телевизионни сериали и документални поредици. Понякога играейки самата себе си, друг път влизайки в кожата на съвсем различни от нейната същност персонажи.

През 2015 г. мечтата на Джейми достига своя връх. Или по-добре да кажем – надскача собствените си граници. Освен популярна и умиляваща зрителите актриса, тя получава привилегията да се превърне в

първата жена със синдрома на Даун, крачила по червения килим

по време на нюйоркската седмица на модата. Нещо повече, Джейми Брюър влиза, този път в реалния живот, в ролята на истински красив и бляскав модел. Причината за осъществяването на това мега събитие в живота на актрисата е една жена – дизайнерката Кари Хамър. Именно облечена в нейна рокля, преодоляла предразсъдъците на хората и собственото си притеснение и комплекси, по-прекрасна от всякога, на сцената се появява актрисата със Синдрома на Даун.

Тя става част от кампанията на дизайнерката наречена Модели на поведение, а не модели на подиума. Развълнувана от грандиозното събитие и предоставената ѝ възможност, Джейми Брюър казва в свое интервю:

Джейми Брюър
Брюър в ролята на модел на Кари Хамър.

“Невероятно е, че модната индустрия включи в себе си хора с увреждания. Това е невероятна възможност за жените в неравностойно положение.”

Възможност за тези като нея, които имаха шанса да излязат на модната сцена и да представят себе си такива, каквито са. Без страхове, задръжки, притеснения и желание да се скрият, защото са различни. Но и възможност за всички останали, които наблюдавайки уникалното шоу, успяха да се преоткрият в моделите. Тези, на които Джейми и останалите манекени с различни увреждания вдъхнаха нови сили, самочувствие и поводи да мечтаят и да повярват с цялото си сърце, че

няма невъзможни неща

По този повод Брюър споделя:

“Младите момичета и жени ме виждат и си казват: “Хей, ако тя може да го направи, значи и аз мога”. Истински вдъхновяващо е да си модел на поведение за всички тези млади жени, да им вдъхваш кураж да бъдат това, което са и да показват смело себе си.”

А какво по-прекрасно от примера на човек, който вместо да се самосъжалява е успял да превърне дефекта си в ефект? Да се приеме такъв, какъвто е и истински с всяка фибра на душата си да се заобича?!

Повече за Джейми Брюър можете да разберете на нейната Фейсбук страница или от профила ѝ в Туитър.


Вижте още: Благата вест: Как разбрах, че детето ми е с Даун

Отговор