Хората говорят: Най-дразнещите неща, които може да чуете

маймуна - хората
Снимка: Foter.com

Нали знаете как понякога хората говорят просто така, за да кажат нещо. Нещо каквото и да е. Срещат някого на улицата, виждат приятел или не толкова близък познат и просто хвърлят едни думи във въздуха. Кога от любопитство, кога от куртоазия или просто защото няма какво да кажат. Сякаш

хората си умират да задават нетактични въпроси

все едно това ще промени живота им или ще се случи нещо наистина важно щом разберат отговора.

Ежедневието ни сблъсква непрекъснато с подобни ситуации. Сигурна съм, че на всеки се е случвало да получи някой от въпросите или констатациите изброени по-долу. Понякога са дразнещи, друг път болезнени, но така или иначе хората няма да спрат да си чешат езиците. Затова може би просто трябва да подходим с чувство за хумор и поне ние самите да се въздържаме и да не го правим. Какво имам предвид ли? Ами, вижте по-долу някои от най-дразнещите реплики, които може да чуете в ежедневието си.

мъж татуировки
Снимка: Darren Johnson / iDJ Photography via Foter.com / CC BY-NC-ND

Оплешивял си.

Серио-о-зно!? 90% от мъжете, дори и тези, които изглеждат чудесно с гола глава, не подскачат от радост за това, че косата им пада. Най-малкото всеки иска да има избор и сам да прецени дали да пусне косата си дълга или да я подстриже. И да, колкото и да ви е чудно, тези мъже са установили много преди вас, че това вече е факт.


Напълнял ли си?

Всички хора, които са напълнели по една или друга причина много добре знаят, че това се е случило. Те нямат нужда от вашата констатация, маскирана като въпрос, защото в повечето от случаите, освен ако не са били 42 кг. и качените 3 не ги карат да изглеждат по-нормално, това не ги прави най-щастливите хора на света.


Хайде бе, вие няма ли да се жените?

Жесток въпрос. Случайно да сте се замисляли някога, че има вариант той да не иска или да не се е престрашил да предложи брак? Или още по-фрапиращото – те не искат да се женят и не вярват в брака като институция, о, Боже, мой! Може и да се чувстват чудесно в сегашното положение. Само си представете, че може да е едно от всички тези абсурдни предположения.


Вие няма ли да си правите бебе? Хайде раждай, че няма време…

Когато не се отнася до вашето бебе и вашата утроба – това НЕ Е ВАША РАБОТА. Вие си направете бебе навреме, родете си го и бъдете щастливи! Не минават ли през главата ви вариантите, че може би хората имат проблеми или пък просто не смятат, че е задължително да се възпроизвеждат?! Или още един куп подобни.


Още по темата… На 30 съм и все още не искам да ставам майка


Изглеждаш много добре за годините си.

Винаги съм объркана, когато ми правят този “комплимент”. Изглеждам просто добре или въпреки всичко добре, или на всичкото отгоре или…?!?!?!


татуировка
Снимка: Tonymadrid Photography via Foter.com / CC BY-NC-ND

Защо си си направил такава татуировка? Аз никога не бих се татуирал.

Ами недей. И още нещо – татуировките за тези от вас, които не знаят, са постоянна величина. Т.е веднъж направени не се махат. Защо ти трябва да правиш коментар, повечето пъти без да е поискано мнението ти за нещо, което човек е харесал, избрал и нарисувал на тялото си?! Това не е твоята татуировка и не е твоето тяло.


Ама ти още си се обличаш като тийнейджър!

Хм… Благодаря?! Мислех си, че живеем в 21 век и всеки се облича, както си иска. Освен, ако не са издали каталог за дрехи подходящи за определените възрасти и само на мен не са ми го пратили. Или пък има глобално споразумение за това как трябва да изглеждаме на 20, на 30, на 40, на 50…?!

Ако излезете поне веднъж извън България, ще бъдете потресени от факта, че много от хората на средна възраст в нормалните държави изглеждат доста по-свежи от някои млади хора тук. Освен всичко друго, когато бяхме тийнейджъри такива дрехи нямаше.


Как така нямаш гадже?

А! Чудех се какво съм забравила да си поръчам. Отново чудесен въпрос при положение, че не знаете какво се случва в живота на човека в момента. Може току-що да е скъсал с любовта на живота си, той/тя да е заминал за Тимбукту за 20 години или да му е изневерил/а. При всяко положение вероятността да сте бръкнали дълбоко в кървяща рана е огромна. Но да бъдем позитивни! Има един доволен от ситуацията – все пак поне вие си начесахте езика.

купон
Да, всички сме свободни хора и всеки от нас може да ходи по купони толкова често, колкото си пожелае! Снимка: RichDelux via Foter.com / CC BY-NC-ND

Е, ти не се спря да ходиш по барове и купони!

Ами да, в баровете и по купоните е забавно и пълно с всякакви хора. На кой не му е приятно да се забавлява?! Освен това ходя на работа, в супермаркета, на изложби, театър, в парка, на детски рождени дни и където си искам. Проблем?! Пък и със сигурност и на вас ви се ходи. Признайте си!


Живот си живееш.

(Ти си си най-добре. Кой като тебе?)

Това твърдение предполага, че вие живеете с този човек. Запознати сте напълно с всички подробности от ежедневието му и сте сигурни, че всичките му мечти са реалност, радостта не го напуска нито за миг и той е абсолютно доволен от всяка секунда от съществуването си. Ако не сте убедени във всичко това, опитайте да разберете как е, но само ако наистина ви интересува. Иначе просто едно Здрасти ще бъде достатъчно.


 Прочетете още по темата… Кои са най-дразнещите въпроси за един 30-годишен

СПОДЕЛИ
Предишна статияВредни навици, от които да се отървем преди 40-те
Следваща статияРубенс: Художникът, който се забавлява с дипломация
Цветелина Цветкова
Завършила съм психология. Обичам да си говоря с хората. Гледам да търся доброто в тях и Слава Богу доста често го намирам. Поработих малко в телевизията, малко в киното и сега по малко пиарствам. Обичам морето, котарака Джанго, семейството си и приятелите, които ми дават всичко. Обичам и Депеш Мод, и миризмата на книга. Затова бойкотирам киндъла. От малка си пиша някакви неща в едни тетрадки, но не ги показвах на никого. Събрах смелост и се оказа, че май имам какво да кажа. Та поради тази причина ще ви разказвам разни неща, защото животът е толкова шарен. Ама много.

Отговор