Мислите, че имате уникален стил на обличане? Помислете пак…

0

През 1994 г.  фотографите Ари Верслуис и Ели Ютенбрьок са наети от холандска телекомуникационна компания да документират младежката култура в Холандия.

Резултатът от това е серията фотографии, наречена Gabbers, която е фокусира върху представителите на различни субкултури в Холандия. За да подчертаят поразителната прилика между всички модели, Верслуис и Ютенбрьок събират по 40 от портретите на една страница, доказвайки едно – никой от нас няма уникален стил на обличане.

Фотографиите се оказват хит и двайката използва същата формула, за да документира стиловете на различни социални групи до ден днешен.

ariversluis_ kleinst_Big
Ари Верслуис и Ели Ютенбрьок

Днес, в 21-вата си година, проектът на Верслуис и Ютенбрьок, наречен “Exactitudes” съдържа 154 серии, всяка от които документира различна социална група. Те са снимали буквално всеки – от жените с кожени палта в Милано до децата в предучилищна възраст в Пекин и хипстърите на Амстердам. Всички снимки от серията “Exactitudes” са събрани в шестото издание на едноименната книга, която излиза този месец.

Така че, ако мислите, че имате уникален стил на обличане – разгледайте снимките в галерията по-долу и помислете пак. Може би никой от нас не е толкова автентичен в крайна сметка…

 

Отговор