Двойката, която се е женила над 100 пъти

двойката, която се е женила
Лорън и Дейвид Блеър са се венчали над 100 пъти.

Във време, когато младите масово бягат от брачния обет, е странно да научиш, че има хора, които едва ли не са вманиачени да си кажат Да възможно най-много пъти. Това са Дейвид и Лорън Блеър. Двойката, която се е женила над 106 пъти. Това се казва рекорд, нали?!

Двамата се срещат през 1982 г. И оттогава не спират да се женят на различни места по света – от Лондон до Ню Йорк, Шотландия, Лас Вегас… Правили са го дори по време на театрална постановка на пиесата Ромео и Жулиета.

Всъщност историята им не започва така розово. Първия път когато Дейвид предлага на любимата си да стане негова законна съпруга,

Лорън казва: “Не”!

Три месеца по-късно тя променя решението си. Първата им сватба е през 1984 г. и оттогава са подновявали брачния си обет на дати като Свети Валентин, Нова Година, Коледа, 29 февруари и във всеки ден от месеца на годишнината им.

Те разбиват световния рекорд за двойка, която се е женила най-много пъти, в нюйоркски ресторант на Св. Валентин през 2001 г. Въпреки че Дейвид и Лорън официално са нахлупили романтичната корона на Гинес, продължават да обикалят света и да подновяват брачните си обети.

“Срещнахме се на университетски стадион в Холивуд през септември 1982 г. Дейвид казва, че е любов от пръв поглед и три месеца след като започнахме да излизаме, ми предложи да се омъжа за него”, разказва 64-годишната днес Лорън: Помислих си, че е твърде скоро, но три месеца по-късно хванах букета на сватбата на моя братовчедка и го приех за знак. На следващия ден му дадох картичка, на която пишеше:

“Ако все още искаш да се ожениш за мен, попитай ме отново.”

И така той падна на едно коляно, предложи ми отново и този път му казах Да. – усмихва се сватбарката-рекордьор и продължава да рецитира историята на брака си: “Оженихме се в Лос Анджелис на 6 май 1984 г. и след това направихме църковна сватба в Чикаго, откъдето съм аз, на която присъстваха семействата и на двама ни. На 12 май, по време на медения ни месец, подновихме брачните си обещания. Когато се прибрахме вкъщи, проверихме дали в Рекордите на Гинес има подобна категория и открихме, че такава съществува.”

worlds-married-couple
Двойката, която се е женила най-много пъти

Преди да се срещнат и двамата имали дълги връзки, които са пълен провал. “Знаехме, че сме създадени един за друг и искахме да продължим да споделяме това изживяване”, разказват двамата съпрузи.

Първоначалната цел на

двойката, която се е женила най-много пъти

в света, била да сключат брак точно 100 пъти. “След като го направихме, си поставихме друга цел”, казва Лорън.

Тя и съпругът ú са се венчали на всяка дата от месеца. “Затова всеки ден е годишнина за нас, дори и на високосна година. Женили сме се на 1.01.01 г., на 2.02.02 г., на 03.03.03 и така нататък до 12.12.12″, обяснява разпалено 64-годишната американка и допълва, че със съпруга ú ще останат влюбени завинаги.

Не им ли омръзва всичката тази суетня около празненствата?

“Всяка от нашите церемонии е била емоционална и много специална за нас. Ние наистина сме сериозни в брачните си обещанията и хората казват, че това е очевидно, когато ни виждат заедно”, усмихва се Лорън. – Обичам да гледам Дейвид в очите, когато той повтаря обета си. Знам, че този мъж ще ме обича до деня, в който умра. Разбира се, той самият ще каже, че го прави заради медения месец. Но ние сме все още толкова влюбени и ни харесва да го показваме и признаваме пред възможно повече хора.

Семейство Блеър са се женили на Ниагарския водопад, в Музея на рок музиката в Кливланд, в родното място на Елвис, в Гретна Грийн – Шотландия, на Аруба, в няколко заведения от веригата Хард рок кафе в щатите и Лондон. Това се казва луд за връзване, пардон, луд от любов, нали?


Прочетете още… Попитай децата: Защо се женят хората?

Отговор