Том Круз е Христос, а Джон Траволта Цар Соломон в библейски музей в Охайо

0
Принц Чарлз като Авел.

Американски музей в Охайо вдъхва втори живот на “пенсионирани” восъчни фигури на световни знаменитости като ги превръща в библейски герои.

2B53B3AF00000578-0-Recognise_this_one_Prince_Philip_has_not_often_been_compared_to_-m-20_1439478888210
Принц Филип е преобразен в ангел с бяла роба.

В музея BibleWalk в Мансфийлд, Охайо принц Филип е облечен в бяла роба и “изпълнява ролята” на ангел в сцена с Исус Христос. Ролята на Спасителя във въпросната сцена пък е поверена на Том Круз.

5
Том Круз като Исус Христос.

В друга сцена в музея принц Чарлз е представен като Авел, синът на Адам и Ева, който е убит от своя брат Каин. Той е подстриган “на паница” и носи овчарски дрехи.

3
Елизабет Тейлър в ролята на Савската царица.

Покойната Елизабет Тейлър пък играе Савската царица

с Джон Траволта, който е в ролята на Цар Соломон, докато актьорът Стийв Маккуин е част от масовката и просто наблюдава отстрани. Сред останалите знаменитости в библейски роли са бийтълсът Джордж Харисън, Марлон Брандо и Бърт Ланкастър.

4
Джон Траволта “изпълнява ролята” на Цар Соломон.

Музеят BibleWalk отваря врати през август 1983 г. и в последните години е посещаван от около 40 хил. души годишно. Турът из него струва $14 и продължава около три часа, в които посетителите стават свидетели на 70 библейски сцени в четири различни изложби, озаглавени Животът на Исус, Чудесата на Стария завет, Музеят на християнските мъченици и Сърцето на реформацията.

9
Директорът на музея BibleWalk Джулия Мот-Хардин.

 

Уредничката на музея Морая Дохърти твърди, че въпреки че

BibleWalk използва “пенсионирани” восъчни статуи

на знаменитости, това не е направено с цел привличане на посетители.

“Опитваме се да ги променим статуите така, че не бъдат разпознати. Повечето от посетителите ни идват, за да чуят библейските истории. Някои от тях разпознават известните личности, но са толкова погълнати от историите по време на тура, че почти не обръщат внимание на това”

казва още Дохърти.

Biblewalk-fallen-w_3406581k
Възстановката на Тайната вечеря е направена със статуи от неотдавна закрития Музей на Мадам Тюсо в Арканзас.

 

Някои от восъчните статуи на знаменитости идват от затворени музеи. Други са закупени на аукциони в Кентъки и Вирджиния. А трети, като тези използвани за възстановка на Тайната вечеря, идват от Музея на Мадам Тюсо в Арканзас, който затвори врати неотдавна. Някои от восъчните фигури струват около $10 хил., но директорът на музея Джулия Мот-Хардин твърди, че повечето са закупени на далеч по-ниски цени, “с божията помощ”.

Biblewalk-fallen-w_3406580k
В сцената представяща Христос на кръста няма известни личности.

Днес в музея BibleWalk има повече от 300 фигури. Джулия Мот-Хардин казва, че целта му е “възхвала на Бога” и посетителите, които идват, само за да видят статуите на знаменитости, няма да бъдат допуснати в него.

6
Легендарният актьор Стийв Маккуин е част от масовката в една от сцените.

Научете повече за музея BibleWalk на официалния му сайт.

Отговор