Размисли: Писмо до моето Аз

0
Писмо до моето Аз от Силвия Жекова
Писмо до моето АЗ

Не забравяй никога, изстрадало мое Аз, че нищо не е толкова страшно, колкото изглежда – винаги има и друг ъгъл, от който да погледнеш.

И задънената улица има изход – просто се връщаш обратно и тръгваш в друга посока, навярно правилната.

Не е лошо да грешиш понякога – така се учиш да живееш, та кой се учи от чуждите грешки?

Колкото и лоши хора да срещнеш по пътя си, които те спъват – винаги после ще срещнеш добри, които да ти подадат ръка, и то в момент, който ти е нужен.

Понякога те предават най-близките хора – тогава може да получиш подкрепа от напълно непознат, а това винаги връща вярата в доброто.

Писмо до моето АЗ
Ценни съвети в Писмо до моето Аз.

Когато си нагазил в кална локва и дрехите не се изпират, помни – така е и в живота –

изхвърляш мръсотията и продължаваш напред

Когато всичко виждаш оцветено в черно, не може да няма поне едно нещичко мъничко бяло, което да прибавиш към черното – то вече не е толкова черно, нали?

Човек винаги има причина да живее, макар и понякога да не я вижда, а причината никога не е само една – научи се да виждаш и в тъмното.

Най-важно от всичко е да поддържаш огъня в себе си жив, независимо от превратностите – той винаги ще те топли.

Така е, проглеждащо мое Аз. Навярно много често ще бъдеш сковано от студ, самотно и неразбрано. Но винаги можеш да намериш в себе си една малка искрица, която да запалиш, стига да поискаш. А пожелаеш ли, ще пламне огън. Точно този огън не пази само за себе си, а го раздавай. Пали с него искриците на хората, които гаснат от безнадеждност. Защото ти вече извървя този изстрадан път на отчаяние и знаеш какво е да вървиш сам по него. Сега ти можеш да бъдеш непознатия подал ръка, а така слагаш и бяло петънце в наситеното черно. Ето ти още една причина да живееш.

Вече видя светлина и в тъмното, нали?

Не забравяй, пораснало мое Аз – винаги има причина да запалиш искрата отново!


След това емоционално Писмо до моето Аз вижте още разказаДругар на нашата читателка Юлиана Никифорова

Отговор