Партньори

iMONTESSORIИнститут Монтесори България 

Неправителствена, нестопанска, самофинансираща се организация с идеална цел да подпомага професионалното развитие и предоставя персонифицирани услуги на детски градини, училища, учители и родители. Създадена да вдъхновява и подпомага развитието на Монтесори образованието, целта на сдружението е развитие на образованието в педагогическите принципи и практика формулирани от д-р Мария Монтесори, както и развитие на Монтесори общност в България. За постигането й, работим за повишаване на информираността за Монтесори педагогиката и подпомагаме родители, частни и държавни детски градини и училища в знанията и работата им спрямо стандартите на AMI (Association Montessori International).


Български Дарителски форумБългарски Дарителски форум

Обединява, представлява и подпомага големите дарители (компании и фондации) в България от 2004 г. Член на WINGS – Световна мрежа за подкрепа на дарителите и партньор на CEENERGI – регионална инициатива в Централна и Източна Европа за развитие на корпоративното дарителство.


ОтбивкиОтбивки

Блог, който още с появата си моментално направи впечатление на любителите на пътешествията. Особено на онези, които са взискателни ценители на добрия текст с красива фотография, която да го онагледи. И нищо чудно, че веднага събра почитатели. Този блог се казва Отбивки, а неговите създатели са Иван Михалев и нежната му половинка Елина Цанкова. През 2015 г. дойде ред и на книгите. Които още щом се появиха на пазара, започнаха да се разграбват като топъл хляб. Оглавиха класациите за най-търсени заглавия. Първо 101 отбивки, после 101 нови отбивки, след тях и 101 романтични места в България.


moko logo_blackMoko Solution

Млада компания, но със специално подбран екип, за да намери най-доброто решение за всеки заплетен възел и не само. Всичко в областта на PR, рекламата, събитийния мениджмънт, lifestyle мениджмънта, менажирането на клубове и ресторанти, организация на концерти на звезди от ранга на Брайън Адамс, Деспина Ванди или Любе.


театър АзарянТеатър Азарян

Най-новото театрално пространство в София – част от огромния културен механизъм на Националния дворец на културата. Утвърдени имена на българската и европейската сцена асоциират работата си с този кураторски проект. Театърът дава пространство за изява на млади творци, които чертаят новите тенденции в изпълнителските изкуства. Театър Азарян има амбицията да обедини голяма група артисти в обща социална, културна и естетическа идея, които да създадат творческа микросреда на обмен със своята публика.


Нова генерация
Димитър Воев
Фондация “Димитър Воев – Нова Генерация” 

Създадена през август 2012 г. от група приятели и съмишленици на поет-музиканта Димитър Воев, с цел промотиране ценностите, свързани с неговото творчеството, насърчаване на субкултурните общности, повлияни от него и подкрепа на иновациите в съвременното изкуство и култура.


Янко ЯневЯнко Янев

Един от най-разпознаваемите български художници. Картините му са буквално навсякъде – по календари, репродукции, картички, магнити, керамика и сувенири. Негови оригинали красят домове, офис сгради, заведения и хотели по целия свят – в България, Швейцария, Германия, Англия, Франция, Холандия, Израел, Русия, Канада, САЩ и т.н. Най-известна е поредицата му Красотата на България, в която помества живопис от цялата страна – къщи от Боженци, Родопите, Старо Стефаново, манастири, морето, планините, полята с лавандула, есенните цветя…


Тодор СлавчевАрхивът на Тодор Славчев

Една от най-впечатляващите български частни фотографски колекции, която сме виждали някога. Той съдържа хиляди изумителни кадри, в които фоторепортерът е запечатал шест десетилетия от историята, обществения и интелектуалния живот на България.


Троянски манастирТроянският манастир

Третият най-голям манастир в България. Разположен е на 10 км източно от град Троян, непосредствено до Орешака, в красива местност на брега на река Черни Осъм. Възникнал в началото на XVII век, с изключително интересна история. Там се е подвизавал Апостолът на българската свобода Васил Левски. А своите стенописи за поколенията оставя изключителният майстор Захарий Зограф.


PrintПроектът Туту

Уникален проект, който набира все по-голяма популярност в САЩ и Западна Европа. Става въпрос за един мъж на средна възраст, който се снима на публични места полугол, облечен само… в розова балетна пачка (туту). Това е американският професионален фотограф Боб Кери. През 2003 г. съпругата му Линда е диагностицирана с рак на гърдата, а това е неговият начин да изрази подкрепата си към нея и да привлече внимание към борбата с това заболяване. Всичко се върти около снимките с балетната пачка на Боб. Има издадена книга, продават се като фотоси в различни формати, календари, стикери, картички и т.н. С приходите от тях се помага на пациенти, борещи се с диагнозата рак на гърдата.