Първите шест близначета момичета в историята

шест близначета
Джанет успешно износва и ражда всичките си шест близначета.

Започвам този материал с едно уточнение. Думите тризнаци, тризначки, както и шестзнаци / шестзначки и т.н., официално не съществуват в българските речници. Правилно е да се казва три близначки, близнаци и шест близначки / близнаци. Макар че хората са възприели тази форма в разговорната си реч. Шестте близначета Уолтън, както аз ще ги наричам днес, са първите здраво родени шест близначета момичета в историята.

Да родиш живо и здраво бебе, само по себе си е невероятно преживяване и истинско чудо на природата. Но да родиш шест, и то наведнъж, е наистина грандиозно събитие. Именно това се случва в семейството на Джанет и Греъм Уолтън от Ливърпул, Англия. На 18 ноември 1983 г.

шест близначета
Първите години от отглеждането на малките никак не били лесни.

Джанет ражда шест близначета

Те остават в историята като първите здраво родени шест близначета – момичета.

Дълги години преди щастливото събитие да стане факт, семейство Уолтън прави неуспешни опити да се сдобие с рожба. Преминават през десетки курсове на различни лечения, но нито едно от тях не дава резултат. Когато най-сетне Джанет забременява, съдбата им е

подготвила голяма изненада

Изпраща им много повече от това, което са си представяли. Не едно, не две или дори три, а цели 6 бебета.

Още щом става ясно, че бъдещата майка носи в утробата си шест плода, тя е приета в болница, където е под постоянен лекарски надзор. Персоналът я обгрижва непрестанно, поради високия риск при такава бременност. Джанет успешно износва и ражда своите шест бебета. Те се появяват на бял свят в следния ред: Хана, Рут, Луси, Кейт, Джени и Сара.

шест близначета
За първите 2 години, сем. Уолтън са употребили над 10 хил. памперса.

Скоро след това,

майката и нейните прекрасни шест близначета

са изписани от клиниката в добро състояние, а пресата направо полудява. Семейство Уолтън и тяхната история стават водеща новина в повечето медии.

През двете години след раждането на шестте момиченца, семейство Уолтън са използвали над 10 000 памперса. Освен това, родителите едва успявали да поспят по няколко часа на нощ от постоянния бебешки плач. Както изглежда, били са тежки времена. Джанет споделя:

„Живеехме като в мъгла през първите години. Единственото, за което съжалявам, е, че не оставаше достатъчно време, за да им се радвам толкова, колкото ми се искаше“.

Днес, плачещата някога шесторка, се е превърнала в

шест прекрасни млади дами, малко над 30-те

Те отново са сред водещите новини на много издания, защото интересът на обществото към тяхната история така и не стихва през годините. Читателите са любопитни какво се случва днес с прословутите шест близначета Уолтън, развълнували хиляди хора с появата си на бял свят. Ето го и отговора:

Хана е достигнала множество степени в образованието си и е работила като учителка;

Кейт развива кариерата си в областта на човешките ресурси;

шест близначета
Порасналите шест близначета Уолтън.

Луси е част от екипа на голяма авиокомпания;

Джени е собственик на магазин за сладкиши;

Рут работи в кол център;

Най-малката – Сара, работи в медицински център, а през 2014 г. ражда първото бебе в семейството – Джорджи.


Вижте още: Имената, техните моди и глупостите на родителите

Отговор