Как смартфоните подобряват живота ни

Представяте ли си живота си без смартфон?

Представяте ли си отново да разчитате единствено на аналоговия домашен телефон? Да чакате с часове нечие позвъняване или да се опитвате да намерите някого на една единствена точка в този забързан свят на движение и непрекъснато тичане по задачи?

Истината е, че макар и все още да има хора, които отхвърлят новите технологии и да твърдят, че не са им нужни “такива екстри”, за повечето хора смартфоните са много повече от ненужна глезотия или гъзария.

Умният телефон може да ни спести някогашното лутане измежду улички и блокове и притеснението, че няма да стигнем там, накъдето сме се запътили. Също така, благодарение на него вече не се чудим дали не забравяме да свършим нещо – тъй като знаем, че телефонът ще ни напомни за събитието и то точно навреме.

Смартфоните успокояват и улесняват живота на хората. Появата им наистина е събитие, което може да бъде сравнено по важност с откриването на други изобретения като автомобила, пералнята или асансьора, например.

Вижте 5 неоспорими екстри, които тези апарати предлагат, за да направят живота ни по-лесен и да ни накарат да се чувстваме по-добре:

1. Никога няма да се изгубите

С приложения като Google Maps, iGO или Compass винаги можем да  бъдем спокойни, че знаем точно къде се намираме и как най-лесно и бързо да стигнем от точка А до точка Б.

Освен мобилните карти, смартфонът ни предоставя и уникална възможност да се разберем с местните хора, в която и държава по света да се намираме – на техния роден език, благодарение на Google Translate или друг инсталиран речник. Така притеснението, че трябва да се придвижим до непознати места, градове или региони се изпарява, а ние сме свободни да се насладим на пътуването си с умния телефон в ръка.

2. Никога няма да ви е скучно или да си губите времето

Ако чакате автобуса или пред лекарския кабинет – вече няма да гледате в празното пространство, да си губите времето и да скучаете. Благодарение на вашия телефон можете да се отпуснете и да се разтоварите като поиграете на някоя забавна игра, чатите си с приятели или си четете книга.

Ако разговорите на останалите чакащи хора около вас ви натоварват и не желаете да ги слушате – можете спокойно да си сложите слушалките и да си пуснете любимите рок парчета или релаксираща музика за добро настроение.

o-SMARTPHONE-facebook

3. Винаги ще имате отговор

Във всеки разговор, който водим изникват най-различни въпроси, които ние и събеседниците ни си задаваме. Вместо да се чудим и маем – само с един клик, Google веднага ще отговори на нашето питане, независимо къде се намираме и какво правим.

Така никога вече няма да бъдем „незнаещи“, а и си осигуряваме възможност постоянно да научаваме нова интересна информация за всичко, което ни интересува и то точно в момента.

4. Никога няма да забравяте нищо

От една страна всевъзможни аларми, подсещания и нотификации за предтоящи събития вече няма да ви позволят да забравите рождения ден на приятел, да заведете котката на ветеринар или да ви напомнят, че днес е годишнината от сватбата на родителите ви.

От друга страна приложенията за смартфони, които много приличат на някогашните дневници – снимки, подробно допълнени с обяснителен текст – винаги ще ни напомнят за най-прекрасните ни преживявания и емоциите, които сме изпитали тогава. При това с информация за точната дата и час на събитието.

5. Спестявате пари от сметката си за телефон

Viber, Facebook, Hangouts са само част от приложенията, чрез които можем да сме в постоянна връзка с приятелите и близките си хора, без това да ни струва нито стотинка. Така звъним, пишем съобщения или просто си говорим без да се притесняваме за сметката на телефона си.

В доста отношения смартфоните са необходими и полезни за живота ни – стига да не се пристрастим неконтролируемо към тях или да не започнем да пренебрегваме приятелите си заради телефона.

Отговор