Най-странните хотели в света

Човешкото въображение е безгранично. А когато става въпрос за това как да направим успешен бизнес и да спечелим пари – смахнатите идеи се превръщат в мощно оръжие!

Всеки запален пътешественик, който си пада по екстремните преживявания, трябва да посети поне една от тези 12 невероятни туристически „станции“ за отдих.

Вижте кои са едни от най-странните хотели в света и къде се намират те:

1

1. Коларбин Еко-квартира в Швеция. 

(Kolarbyn Ecolodge)

sweden

Този хотел, приличащ на землянка, е може би най-примитивният подслон, за който може да си платите. Но именно в това се крие неговата популярност по цял свят! 


3

2. Къща на дърво Кингстън в Лайън Сандс, Южна Африка.

(Kingston Treehouse)

treehouse

Много от гостите, посетили този невероятен хотел, го описват като нереално място. Прекрасна храна, качествено обслужване и цена на нощувка, която не би била по джоба на всеки.


4

3. Плаващият хотел в Занзибар

(Floating Hotel)

5

Гледките под морското равнище и животът там са причината да посетите този уникално различен хотел! 


7

4. Хотел Какслаутанен във Финландия

(Hotel Kakslauttanen)

8

Препоръчват този хотел за незабравима романтична ваканция, но всеки почитател на студената красота би оценил нощ в иглу от лед, дори и без любимата си половинка!


9

5. Хотел Конрад Малдиви, остров Рангали

(Conrad Maldives)

10

Все едно да нощуваш в огромен аквариум. Вероятно трудно бихме описали такова невероятно усещане. Истината е, че повечето от стаите са над водата и предлагат страхотен лукс. Това е дестинация и хотел, който малцина от нас биха могли да си позволят. Но всеки може да помечтае, нали?!


11

6. Хотел „Да живееш в балон“ във Франция

(Attrap Reves Hotel)

12

На кого му трябва петзвезден хотел, ако може да си позволи петмилионен! Франция е постижима дестинация, а мястото – легендарно. Хотелът е разположен на едва 30-тина минути шофиране от Марсилия, а местността, където е изграден, посетилите го описват като удивителна.


13

7. Имението на жирафите в Кения

(Giraffe Manor)

14

Малък хотел в предградие на Найроби, който всеки любител на животните и дивата природа би оценил.

15

През годините тук са отсядали знаменитости като Мик Джагър, Ричърд Брансън, Брук Шийлдс… Всеки от жирафите, с които може да се запознаете в хотела, има специално име, като един от тях е кръстен на култовия Марлон Брандо.


16

8. Хотелът самолет “Costa Verde” в Коста Рика

(Plane Hotel “Costa Verde”)

 17

Боинг 727 е обзаведен с две спални с климатик, а мебелите в тях са ръчно гравирани на о.Ява е Индонезия. Всяка от стаите има собствен санитарен възел, телевизор, кухненско помещение с микровълнова и тераса с изглед към океана. Невероятно колко уютен може да се окаже един самолет.


hotel sweeden 2

9. Огледалният куб (Къща на дърво) в Швеция

(Mirrorcube Tree House Hotel)

364_mirror_cube_exterior_1a

Добре скрита сред дърветата, тази необичайна къща за гости предлага уникално изживяване насред нищото за своите посетители. Този хотел е подходящ за всеки, който мечтае буквално да се слее с природата и да избяга от шума и хората в големия град.


19

10. Сферите на свободния дух в Канада

(Free Spirit Spheres)

20

Тези сфери са на разположение целогодишно, така че могат да бъдат посетени през всеки един сезон. Те са 3 на брой и поради своята структура и предназначение са разрешени само за лица над 16-годишна възраст.


21

 11. Висящата „Nga” къща за гости във Виетнам

(Hang Nga Guesthouse)

22

Този хотел е известен още като “Лудата къща” и “Приказната къща”.  След отварянето й през 1990г., та чак до днес къщата бележи огромен интерес и брой посетители всяка година. Не че има нещо чудно в това, на кой не би му се искало да поживее поне за няколко дни и нощи в истинска приказка?


23

 12. Приказните комини в Турция

(Fairy Chimney Hotel)

24

“Приказните комини” се намират в сърцето на Кападокия в Турция. Този хотел предлага на туристите уникална смесица между местния бит и култура и най-модерните иновации в науката и строителството.

И така, кое от изброените места ви допадна най-много?

 

 

Отговор