Американец пътува една година, без да обели и дума

0

Дигиталният бърнаут е един от най-големите проблеми на съвремието и все повече и повече хора се спасяват с помощта на т. нар. digital detox, по време на който са абсолютно изолирани от всякакви средства за комуникация. Откъсването от компютрите, смартфоните и телевизията може да е трудно, а понякога невъзможно. Но един американец не само успява да се “изключи” напълно от всякакви средства на комуникация, но също така го прави по забележителен начин.

Грег Хинди със старовремската си камера.
Грег Хинди със старовремската си камера.

След като завършва Йейлския университет миналата година Грег Хинди се отправя на едногодишно пътешествие из Америка. Той тръгва от дома на родителите си в Нашуа, Ню Хампшър на 9 юли, 2013 г., навръх 22-рия си рожден ден, и приключва пътешествието точно година по-късно в Лос Анджелис. През цялото това време

Хинди се въздържа от произвеждането на какъвто и да било шум

в това число и от говорене, както и от четене, писане, слушане на музика, гледане на телевизия и всякакъв вид развлечения.

“Правилото е, че освен ако не е ходене, снимане или нещо абсолютно необходимо за оцеляването ми, не ми е позволено да го правя”, обяснява Хинди.

Greg-Hindy-map
Маршрутът на Грег Хинди в САЩ.

Хинди организира кампания за финансиране на пътуването си в сайта за краудфъндинг Kickstarter, с която успява да събере повече от $8 000. Хинди също така документира на видео първите и последните си думи, както и 15-те хиляди километра, изминати в мълчание между тях.

“Не беше лесно да се откажа от предишните си зависимости към технологиите и електронните развлечения, но открих, че правейки това съм в състояние да разбера по-добре ролята, която те трябва да играят в живота ми”, казва Хинди.

Greg Hindy walks across the USA
Грег Хинди в околностите на Лос Анджелис, на края на пътуването си.

По време на пътуването си Хинди рядко моли за подслон и прекарва 90% от времето край пътя в своята собствена палатка. Той извървява цялото разстояние пеша, с изключение на един или два моста, забранени за пешеходци, както и един тунел в националния парк Зайон. Пътешественикът получава хранително отравяне в Солт Лейк Сити, припада и е откаран в болница, но не нарушава обета си за мълчание.

Вижте още от пътешествието на Грег Хинди във фейсбук групата, посветена на него.

Прочетете още:

Сетивна диета за деца и възрастни

Отговор